Громадська рада Держкомтелерадіо – проти контролю СБУ за порядком доступу до інформації

28 Жовтня 2011
10278
28 Жовтня 2011
14:02

Громадська рада Держкомтелерадіо – проти контролю СБУ за порядком доступу до інформації

10278
Громадська рада Держкомтелерадіо – проти контролю СБУ за порядком доступу до інформації

Громадська рада Державного комітету телебачення і радіомовлення категорично не погодилася з положенням законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із законами «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації», яким Службі безпеки України надаються додаткові повноваження щодо контролю за дотриманням порядку доступу до службової інформації та використанням документів, що її містять.

 

Про це йшлося на останньому засіданні громадської ради 25 жовтня, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

«У першій редакції цього законопроекту, над яким громадські організації працювали разом з фахівцями Держкомтелерадіо, цього положення не було, - зауважив представник ГО «Інститут масової інформації» Роман Головенко. - Отже, ці правки з'явилися у процесі погодження документа із зацікавленими міністерствами та відомствами».

 

Громадська рада рекомендувала Держкомтелерадіо звернутися до Кабінету Міністрів з проханням доопрацювати спільно з представниками СБУ, Міністерства юстиції цей законопроект з метою вилучення положення, яке надає СБУ право контролю за дотриманням порядку доступу до службової інформації та використанням документів, що її містять.

 

Решту положень законопроекту, розробленого Держкомтелерадіо, громадська рада підтримала, як і проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо доступу до інформації з обмеженим доступом».

 

Члени громадської ради розглянули також проект закону про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» (організація сурдоперекладу в державних телеорганізаціях) та підтримали його у запропонованій редакції.

 

Крім того, на своєму засіданні вони обговорили лист парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони прем'єр-міністру України Миколі Азарову, у якому йдеться про необхідність напрацювання законодавчих пропозицій в інформаційній сфері, направлених на мінімізацію поширення у ЗМІ інформації, що містить елементи насильства чи жорстокості.

 

На думку громадської ради, вирішення цього питання лежить не в царині регулювання законопроектом про внесення змін до закону «Про захист суспільної моралі», отже немає потреби вносити поправки до нього. Натомість основну увагу варто приділити впорядкуванню телевізійного медіаконтенту. На засіданні вирішили провести найближчим часом круглий стіл із залученням експертів, на якому будуть обговорені шляхи та методи захисту суспільної моралі та забезпечення прав неповнолітніх і юнацтва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду