МВС назвало основні версії нападу на миколаївського журналіста

24 Жовтня 2011
13186
24 Жовтня 2011
17:05

МВС назвало основні версії нападу на миколаївського журналіста

13186
МВС назвало основні версії нападу на миколаївського журналіста

Міністерство внутрішніх справ тримає на контролі розслідування нападу на миколаївського журналіста Олександра Влащенка. Серед версій, які розглядаються слідством, основними є: пограбування, замах на умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, та замах на умисне вбивство, вчинене внаслідок професійної діяльності журналіста. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС.

 

Як нагадує УЗГ МВС, нещодавно на Миколаївщині стався напад на співробітника одного з місцевих інтернет-видань, в результаті якого журналістові були завдані тілесні ушкодження, а також викрадені мобільні телефони потерпілого, диктофон та редакційний фотоапарат. Слідчими порушена кримінальна справа за фактом скоєння замаху на умисне вбивство та розбійного нападу на представника ЗМІ. Хід її розслідування перебуває на постійному контролі керівництва УМВС України в Миколаївській області.

 

«Слідством установлено, що в день нападу потерпілий пізнього вечора повертався додому пішки. Маршрут його руху пролягав через досить неосвітлені та безлюдні ділянки Заводського та Ленінського районів Миколаєва. Можливий шлях руху журналіста був повністю обстежений правоохоронцями у пошуках можливого місця скоєння розбійного нападу. Під час проведення слідчих дій та оперативно-розшукових заходів працівники міліції працюють над встановленням обставин скоєння злочину та можливих його свідків», - йдеться в повідомленні.

 

У зв'язку з тим, що раніше до правоохоронних органів не надходило жодної заяви або повідомлення про отримання журналістом погроз через його професійну діяльність, УМВС України в Миколаївській області звертається до представників ЗМІ та громадян із проханням надати допомогу у відпрацюванні версії щодо замаху на умисне вбивство журналіста через його діяльність. Інформацію просять надавати до Ленінського РВ УМВС України в Миколаївській області за телефонами (0512)21-61-11, 21-61-92 або 102. Міліція гарантує конфіденційність та винагороду за достовірну інформацію.

 

Як писала «Детектор медіа», «Репортери без кордонів» та віденський Міжнародний інститут преси (IPI) звернулися із закликом до української влади з'ясувати обставини злочину і притягти винних до відповідальності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13186
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду