Напад на миколаївського журналіста: обставини та версії

20 Жовтня 2011
36083
20 Жовтня 2011
11:51

Напад на миколаївського журналіста: обставини та версії

36083
Міліція Миколаєва перекваліфікувала статтю кримінальної справи, порушеної за фактом нападу на журналіста газети «Наше місто – Миколаїв» Олександра Влащенка з «грабежу» на «замах на вбивство». Зараз журналіст, якого було поранено в голову із, вірогідно, пневматичної зброї, перебуває у нейрохірургічному відділенні лікарні у стабільно важкому стані.
Напад на миколаївського журналіста: обставини та версії

Про можливі причини нападу на журналіста розповіла головний редактор газети «Наше місто - Миколаїв» Ірина Чернишова.


- Що відомо про обставини замаху?

- На жаль, у самого Олександра, як кажуть лікарі, ретроградна амнезія. Він не пам'ятає не лише моменту нападу, але й взагалі того вечора. Напад стався у ніч з неділі на понеділок. Він у цей день був у редакції, бо виконував одне завдання. Близько 23-ї він вийшов з редакції, провів свою дівчину, яка приходила до нього... Додому він не дійшов. Зараз міліція опитує свідків. Сподіваємося, що хтось відгукнеться.


- Якими журналістськими розслідуваннями займався Олександр Влащенко?

- Він працював по кількох напрямках. Це житлово-комунальне господарство. Був кореспондентом на сесіях обласної ради.
 

Наприклад, була в нього така публікація. Звернулися до нас мешканці, що в них не склалися стосунки із керівництвом ЖЕКу. І коли він почав цю тему досліджувати - з'ясувалося, що там все не так просто, що там є корупційні схеми, і взагалі - як цей ЖЕК потрапив на це місце, як він виграв конкурс на обслуговування.


- Чи пов'язує міліція замах із професійною діяльністю журналіста?
- Міліція розглядає зараз дві основні версії. Одна з них - замах у зв'язку з його професійною діяльністю. Ми ділилися нашими здогадками, надавали публікації Олександра для дослідження.


І друга версія - це напад з метою пограбування. В Олександра справді забрали сумку, в якій був фотоапарат, диктофон і два його мобільні телефони. Але в кишені його куртки залишилися приблизно триста гривень. Тобто, забрали речі, які ще треба продати. А «живі» гроші залишилися в нього в кишені.

 

Дмитро Шурхало, «Україна молода»

Ілюстрація - «Україна молода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дмитро Шурхало, «Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36083
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду