«Українська правда» подала до суду через ділянку Януковича в «Межигір’ї»

18 Жовтня 2011
11023
18 Жовтня 2011
18:53

«Українська правда» подала до суду через ділянку Януковича в «Межигір’ї»

11023
«Українська правда» подала до суду через ділянку Януковича в «Межигір’ї»

«Українська правда» через суд спробує з'ясувати, скільки президент Віктор Янукович заплатив за свою земельну ділянку в «Межигір'ї». У середу, 19 жовтня має відбутися перше засідання Київського окружного адміністративного суду за позовом видання до Вишгородської районної державної адміністрації, повідомляє «Українська правда».

 

«Українська правда» нагадує, що неодноразово зверталася до Вишгородської РДА із запитом на підставі закону «Про доступ до публічної інформації» повідомити, за якою ціною Віктор Янукович викупив у 2010 році земельну ділянку площею 1,76 га всередині «Межигір'я». Як відомо, саме ця ділянка належить безпосередньо пану Януковичу. Решта 135 гектарів «Межигір'я» знаходиться в оренді у фірми «Танталіт» і благодійного фонду «Відродження України».

 

Вишгородська РДА підтвердила, що минулого року вони продали ділянку президенту, однак відмовилися надати угоду купівлі-продажу та навіть повідомити, за яку ціну була продана ділянка.

 

Як повідомила «Детектор медіа» юрист Інституту медіа права, що надає юридичну допомогу в цій справі, Ольга Сушко, позов подано від імені журналіста «Української правди» Сергія Лещенка. У ньому він просить суд визнати протиправною відмову Вишгородської РДА в наданні інформації про угоду купівлі-продажу, а також зобов'язати РДА надати повну інформацію відповідно до запиту.

 

7 вересня суддя виніс ухвалу про відкриття скороченого провадження по справі, без виклику сторін, та запропонував Вишгородській РДА надати заперечення проти позову. Однак в установлений термін Вишгородська РДА не подала заперечень до позову, після чого суддя постановив провести розгляд позову за загальними правилами. Засідання призначено на 12 годину 19 жовтня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду