Нацрада рекомендувала «Зеонбуду» закодувати сигнал

13 Жовтня 2011
45798
13 Жовтня 2011
11:48

Нацрада рекомендувала «Зеонбуду» закодувати сигнал

45798
Нацрада рекомендувала «Зеонбуду» закодувати сигнал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення рекомендувала оператору і провайдеру цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 «Зеонбуд» встановити на головній станції мультиплексування сигналу в Києві систему умовного доступу (кодування сигналу) за рахунок власних коштів. При цьому «Зеонбуд» повинен забезпечити виконання ліцензійних умов про надання населенню безкоштовного доступу до 32 телевізійних каналів.

 

Таке рішення Нацрада прийняла на засіданні 12 жовтня, погодившись на відповідну пропозицію Державного комітету телебачення і радіомовлення, який зараз розробляє нормативно-правовий документ про забезпечення населення сет-топ-боксами (цифровими приймачами).

 

За словами голови Нацради Володимира Манжосова, Держкомтелерадіо планує забезпечити у 2012 році сет-топ-боксами близько 1 млн сімей, на що в проекті державного бюджету передбачено 350 млн 120 тис. грн. За результатами аналізу ринку Держкомтелерадіо вважає за доцільне запровадити в чотирьох загальнонаціональних мультиплексах систему умовного доступу.

 

На думку Держкомтелерадіо, з якою погодилася і Нацрада, це дасть змогу захистити населення від піратських пристроїв та наповнити ринок якісними сет-топ-боксами. «Ми знаємо, що вже зараз до України завозять невідомо які пристрої. Держкомтелерадіо і ми занепокоєні цим. Я мав розмову з керівником "Зеонбуду", вони не в захваті встановлювати систему умовного доступу за власний кошт, але розуміють серйозність проблеми», - сказав пан Манжосов на засіданні регуляторного органу.

 

Також, як відзначив голова Нацради, система є двосторонньою: провайдер бачитиме, у якому місті скільки підключено сет-топ-боксів. «Це дасть змогу мати повну картину і приймати рішення про відключення аналогового сигналу там, де вже буде достатньо користувачів цифрового телебачення», - вважає пан Манжосов.

 

На запитання члена Нацради Оксани Єлманової, чи не призведе це рішення Нацради до того, що «Зеонбуд» штучно обмежить доступ на ринок компаній - постачальників сет-топ-боксів, Володимир Манжосов відповів: «Обмеження буде, але воно стосуватиметься неякісних і піратських пристроїв».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
45798
Коментарі
28
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Malash
4344 дн. тому
Новая схема наживы на лицо! Заставить местное население (читай "быдло") использовать только тюнеры определенных производителей, которые будут "отстегивать" заказчику за каждый проданный тюнер. Так что, хлопцы, пролетаем мы со своими новенькими 3D-телевизорами, а то чем же местным барыгам мы собираемся карман наполнять?!
Евгений
4345 дн. тому
Это бред. Просто бред. У меня Сони Бравиа со встроенной поддержкой цифры. Вопрос - нахера мне покупать еще что-то если у меня уже все есть? Не, если и выкидывать уже ради ТВ деньги, то не ради какого-то 32-ух канального говна, а уж лучше спутник поставлю.
верес
4400 дн. тому
Идиоты рулят Украиной.
Сашко
4449 дн. тому
Немає слів щоб висловити свою думку про те, як все-таки за нас піклується наші верхи, яких ми і обрали. Закодуєм сигнал, повітря закачаєм в балони, податок на СО2, на сечу і какашки... А де ще їм брати гроші. Прокакали вже ВСЕ, а їсти вони хочуть дальше в дорогих ресторанах, носити дорогі речі, а сало, картопля і костюм від "Трембіти"? Ні-ні , це не для них.
Володя
4452 дн. тому
Вони ще всім нардепам за державний кошт куплять сет-топ-боксів, ось подивитесь. А стосовно кодування сигналу, то це є пряме пряме аннулювання самим регуляторним органом "безкоштовного доступу до 32 телевізійних каналів", адже всі кому цікаво цифрове телебачення мають телевізори з вбудованими приймачами DVB-T2. p.s. час прийде.
Пользователь
4458 дн. тому
Лучше бы эти придурки проверяли не качество приставок, а качество колбасы в магазинах!
Накипіло
4472 дн. тому
А телевізор Філіпс з вбудованим тюнером в офіційній продажі - це теж піратські і неякісні... У всіх верхніх держ.структурах сидять видно одні дебіли, зацікавлені тільки у власних прибутках за рахунок населення. Повний державний "беспредел"....
Украинец
4505 дн. тому
У нас думаю, скоро придумают счетчики на воздух (пока недоработка…)! Каждый выдыхает СО2 сжигая легкими воздух, который является природным ресурсом :)))))))
МИ
4523 дн. тому
А восени 2012 всі як барани підуть голосувати ТАК САМО, та що нефіг верещать.
vitaliy
4548 дн. тому
Телевизор перестанут смотреть. Конец "телевизионной игле". Народ уйдёт смотреть Интернет. Долго наблюдал за внедрением циярового телевидения в Украине. А теперь нет смысла покупать приставку или новый телевизор. Жили до этого времени, проживём и дальше.
спсибо жителям Донбасса
4549 дн. тому
Блин, вы чё, совсем тупые тут собрались? Тут же чёрным по белому написано: ЯНУКОВИЧИ РЕШИЛИ МОНОПОЛИЗИРОВАТЬ И ПРОДАЖУ ТЮНЕРОВ, ОСТАВИВ НА РЫНКЕ ТОЛЬКО ТЮНЕРЫ РОССИЙСКОГО ПРОИЗВОДСТВА КОНТОРЫ "GENERAL SATELLIT", КОТОРУЮ КОЛЕСНИКОВ С КЛЮЕВЫМ "ВЗЯЛИ В ДОЛЮ". ПРичём и это ещё не всё, эти ФУФЛОВЫЕ тюнеры ещё будут закуплены и за бюджетные деньги! Учитесь наглеть до конца, господа! Так ить и это ещё не всё, дали будэ.....
boss
4549 дн. тому
Чем скорее закодируют - тем быстрее синяки отвалят от корыта. Вперйод , ЗЕОНБУД!
Любопытный
4550 дн. тому
ДА ЧТО ЗА БРЕД??? КУПИЛИ ЖЕ УЖЕ ДЛЯ ВЕТЕРАНОВ ОДЕССЫ И КИЕВА ПРИЁМНИКИ DVB-T за государственный счёт. И что? Формат хоронят. НА МХ-4 ПОЛНЫй БАРДАК. НАЦ СОВЕТ НЕ ПРОВОДИТ КОНКУРС УЖЕ БОЛЕЕ ГОДА! Теперь та же хрень будет и с DVB-T2! ДА НАВЕДИТЕ ВНАЧАЛЕ ПОРЯДОК НА МХ-4 (DVB-T)!!!!! Люди же покупали приборы по 80-200 долларов! Зачем же вы их кидаете??? ТЕЛЕКРИТИКА, организуйте, пожалуйста, чат с ответственными лицами за МХ-4 (DVB-T)!!!!
Сателлит
4550 дн. тому
Речь идет о проф. ресиверах в регионах, которые будут принимать сигнал со сптуника, для последующей его передачи на местный эфирный телепередатчик. А эти приемники естественно имеют управление и мониторинг их работы через интернет. Вот и все. Чтобы братья молдоване или клятi москалi не дай боже не смогли принять со спутника украинские телеканалы ))))
Миха
4550 дн. тому
Представьте только, что активированное шифрование на каждой приставке приведет к увеличенному потреблению электроэнергии. А теперь умножить это на миллион устройств? Стоит оно того или нет? Нужно делать конкуретный сет-топ-бокс чтобы его хотелось купить, а не сет-топ-боксы, купленные с огромным откатом за бюджетные деньги.
Сателлит
4550 дн. тому
Так купите себе Pfilips 7 серии с буквой Т и будет вам счастье без сет-топ-бокса или по-русски - без дополнительного внешнего приемника. Насчет защиты от пиратских приемников все просто - вот этот приемник, который поставляет депутат такой-то официальный, остальные пиратские. Насчет кодирования сигнала, так вы внимательно читайте. Кодироваться сигнал будет со спутника, а не в эфире!!! Сигнал пока некодированный, его можно принимать со спутника на спутниковую карту Omicom, например. Есил ваш телевизор не поддерживает формат DVB-T2, тогда да, вам потребуется докупить приемник внешний, а если поддерживает, то понятно, что не нужно.
Дмитрий
4550 дн. тому
А что остается делать сейчас, если в стране не продают сет-топ боксы DVB-T2 ???? Остается только везти из-за границы, типа пиратские. Если бы были умными, то завезли бы в страну сет-топ боксы, типа лицензионные и параллельно внедряли цифру.
Дмитрий
4550 дн. тому
Боже, это какие иди*оты работают в Нацраде ????? Возмущению нет предела . Люди, которые вообще не понимают, что такое кодирование сигнала и как это кодирование защитит от пиратских сет-топ боксов ???? Маразм крепчает в Нацраде. Когда этих полоумных выпрут оттуда ???
???
4550 дн. тому
він сигнал і так кодований :-)))))))))))) хто бачить це сьогодні?
відповідь Алексу
4550 дн. тому
кодувати не будуть, зроблять свій на колінах різновид стандарту, як вони кажуть прогресивний DVB-T, назовуть його DVB-T2ЗЕОНБУД,обкладуть залізобетоном Україну, щоб не проникнув новий стандарт DVB-T2. Багатим не потрібне таке телебачення, вони купують LEDи без відповідних тюнерів, а DVB-T2ЗЕОНБУД буде для плебса, а плебса вони зараз активну збільшують ряди
ANDREY)
4550 дн. тому
Прикол. Я так розумію, тепер навіть маючи телевізор з цифровим тюнером доведеться купувати приставку. От придумали!!!!!!!!!!! Думаю, на Закарпатті, де відкрито транслюють словацькі і угорські цифрові канали, ніхто собі парити мозги купівлею приставок на новий телевізор не буде!
обхохочешься
4550 дн. тому
питання до інтелектуалки :-)))) Оксани Єлманової : " А які критрії "неякісних" пристроїв?"
ВІКТОР ФЕДОРІВ
4550 дн. тому
"ПІРАТСЬКИХ УСТРОЙСТВ" НЕ ПРИВЕЗУТЬ, ЯКЩО БУДЕ ВИМОГА ЩОДО СЕРТИФІКАЦІЇ ОБЛАДНАННЯ СТАНДАРТУ DVB-T2=== КРАЩЕ БИ ПРИЙНЯЛИ В УКРАЇНІ СТАНДАРТ DVB-T2
soundmanfm
4550 дн. тому
2 алекс 100% поддержую. Просто все уйдут на спутник.. А ящики с аналоговым вч трактом пригодны для видео плееров и других штуковин. Для "качественного" укр тв это будет 314здец.
алекс
4550 дн. тому
Да чё, нормально, придумайте еще чё нить на чём бабки попилить!!! Интересно, если они закодируют эту ВСЮ хрень, её смотреть кто будет??? Платежеспособных потребителей они уж точно не разведут, их и спутник с интернетом вполне устраивают... ПОЗДРАВЛЯЮ т.н. "эфирные каналы" и горжусь их будущими рейтингами.
shain
4550 дн. тому
може хто знає, яким чином «провайдер бачитиме, у якому місті скільки підключено сет-топ-боксів»
хе-хе
4550 дн. тому
Охуеть! Дайте две! Они там в нацраде вообще обкурились.
Коваль
4550 дн. тому
Если честно, это - катастрофа. Причем катастрофа не "в принципе", а в том плане, что после стольких изменений концепции цифрового вещания, когда казалось, что производители телевизоров могут завозить "правильные" устройства, опять новости. Почему это было не сделать условием конкурса? Или теперь - какие пиратские устройства в принципе, если пиратство появляется в условиях кодирования, а без кодирования пиратства не бывает?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду