Шарій хоче позиватися до прес-служби київської міліції

5 Жовтня 2011
9105
5 Жовтня 2011
18:45

Шарій хоче позиватися до прес-служби київської міліції

9105
Шарій хоче позиватися до прес-служби київської міліції

Оглядач «Обозревателя» Анатолій Шарій планує подавати позов до суду щодо дій відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві. Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

За його словами, повідомлення відділу зв'язків із громадськістю, у якому йдеться про порушення кримінальної справи проти нього, є незаконним. Як повідомляла ТК, справу порушено у зв'язку з тим, що, на думку правоохоронних органів, Анатолій Шарій «інсценував замах на вбивство самого себе з використанням вогнепальної зброї».

 

«Вони у стверджувальній формі кажуть про те, що я, Шарій, здійснив те і те. Ніхто не може бути визнаним винним до суду. Вони наплювали на Конституцію. Вони кажуть, що в них є беззаперечні докази, але вони мають надати їх суду, і суд вже вирішить, наскільки вони беззаперечні. Тому юридичний відділ «Обозревателя» вже підготував позови до  ВЗГ ГУМВС у Києві. До того ж, вони чомусь у цьому прес-релізі розписуються за прокуратуру», - сказав він.

 

Найближчим часом, за словами пана Шарія, прес-службі київської міліції буде надісланий лист з попередженням про те, що розповсюдження цієї інформації до рішення суду порочать честь і гідність журналіста. «Це у наслідку дає можливість Шарію звернутись до суду про захист своїх прав. Найменший відступ від презумпції невинності веде до порушення прав та законних інтересів громадян», - йдеться у листі. Також у цьому листі ВЗГ ГУМВС закликають спростувати це повідомлення у всіх ЗМІ, де воно було розміщене, і принести публічні вибачення Анатолію Шарію. «Якщо вони за три дні цього не зроблять, тоді ми подаємо до суду і виграємо цю справу», - сказав пан Шарій.

 

Пан Шарій зазначив, що 4 жовтня його запросили до Адміністрації президента (до кого саме - журналіст не уточнює), де зазначили, що президенту готується доповідна записка щодо його справи, а наприкінці жовтня планується провести засідання міжвідомчої робочої групи при АП. І саме це, на його думку сприяло тому, що вже на наступний день, 5 жовтня, на сайті ГУМВС у Києві з'явилась інформація про кримінальну справу проти нього, хоча сама справа була порушена 14 днів назад (21 вересня).

 

Також він переконаний, що порушення кримінальної справи пов'язане з його журналістською діяльністю, а саме з виходом критичних щодо діяльності міліції матеріалів. Шарій звертає увагу, що кримінальна справа про замах на його вбивство була закрита, а замість неї 21 вересня відкрита нова - за статтею 383, частина 2 Кримінального кодексу України - «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину». Саме 21 вересня вийшов його матеріал «МВД и езиды. Миллионы на крови Часть 1-я», де керівництво МВС було звинувачене у тому, що отримало хабар за незаконне утримання обвинуваченого у вбивстві власника «4room» Мераба Суслова.

 

Анатолій Шарій переконаний, що у міліції шукають приводів його затримати: «А коли вони мене закриють, то зі мною трапиться або бійка з сокамерниками, або хвороба серця чи щось подібне. Тому я би хотів, щоб ЗМІ ставились з застереженням до повідомлень МВД. Вони зараз грають у гру без правил».

 

Нагадаємо,  о 2.40 ночі 13 липня невідомі стріляли в машину кореспондента інтернет-видання «Обозреватель» Анатолія Шарія.  Внаслідок цих подій за фактом замаху на вбивство Солом'янське райуправління міліції порушило кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9105
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду