Держкомтелерадіо готує проект про добровільне роздержавлення комунальних ЗМІ

5 Жовтня 2011
20153
5 Жовтня 2011
13:39

Держкомтелерадіо готує проект про добровільне роздержавлення комунальних ЗМІ

20153
Голова Держкомтелерадіо пообіцяв протягом жовтня зареєструвати законопроект у парламенті
Держкомтелерадіо готує проект про добровільне роздержавлення комунальних ЗМІ

Найближчим часом до парламенту буде внесено законопроект про роздержавлення комунальних друкованих ЗМІ, розроблений Держкомтелерадіо. Про це повідомив голова державного органу Олександр Курдінович під час засідання міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів 4 жовтня.

 

За його словами, головна ідея проекту полягає в добровільному принципі роздержавлення.

 

Звітуючи про перевірки фактів тиску на ЗМІ, Олександр Курдінович зазначив, що левову частку випадків припинення або недостатнього фінансування комунальних ЗМІ, звернень, пов'язаних з розглядом питань з нарахуванням пенсій, підвищенням заробітної плати журналістам, конфліктів на місцевому рівні між засновниками ЗМІ та відповідними редакціями можна буде вирішити з ухваленням закону про роздержавлення. 

 

«Вирішення цього "вічного" питання може бути, на думку Держкомтелерадіо, виключно в прийнятті закону України про роздержавлення комунальних друкованих ЗМІ. Відповідний законопроект готується комітетом і стосунки між редакціями і засновниками можуть бути вирішені», - сказав голова комітету.

 

Конфлікти між редакціями і засновниками на сьогодні є в багатьох областях, зокрема в Харківській, Полтавській, Сумській та ін.

 

Нагадаємо, 2010 року було зареєстровано два законопроекти про роздержавлення (влітку - №6468 «Про реформу державної та комунальної преси», автор - народний депутат Степан Курпіль із фракції БЮТ - «Батьківщина», а восени - №7313 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», внесений Кабміном). Під час їх підготовки урядовий проект було відкликано через порушення строків реєстрації.

 

Як писала ТК, члени парламентського Комітету з питань свободи слова одноголосно затвердили рекомендації слухань «Про реформування державної та комунальної преси в Україні», які відбулися 22 грудня 2010 року, однією з рекомендацій яких була вимога підтримати законопроект народного депутата Степана Курпіля. Згодом законопроект Курпіля було відхилено і знято з розгляду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20153
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду