За новою програмою Могилянки навчатимуться викладачі зі Львова, Запоріжжя, Києва, Криму і Черкас

4 Жовтня 2011
15241
4 Жовтня 2011
16:03

За новою програмою Могилянки навчатимуться викладачі зі Львова, Запоріжжя, Києва, Криму і Черкас

15241
За новою програмою Могилянки навчатимуться викладачі зі Львова, Запоріжжя, Києва, Криму і Черкас

За програмою «Цифрові медіа в університетах» навчатимуться викладачі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету імені Івана Франка, Запорізького національного університету, Таврійського національного університету імені Вернадського та Черкаського національного університету.

 

Про це оголосили організатори проекту - фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» та Національний університет «Києво-Могилянська академія» - 4 жовтня, під час урочистого відкриття проекту і підписання Меморандуму про співпрацю між фондом, Києво-Могилянкою та університетами-учасниками.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», «Розвиток України» та Києво-Могилянська академія розпочинають ще один навчальний проект з цифрових медіа - «Цифрові медіа в університетах» (Digital Media Universities). Протягом року у рамках проекту викладачі з п'яти кращих ВНЗ України, відібрані спеціальною комісією, навчатимуться викладанню предмету «Цифрові медіа».

 

Як стало відомо під час презентації, відібраних викладачів навчатимуть іноземні фахівці у галузі медіа зі США, Іспанії, Італії та Великобританії.

 

Переможців серед вишів визначила спеціальна  комісія, до складу якої входили викладачі Могилянської школи журналістики і  редактори провідних українських ЗМІ. Вони вибирали з-поміж 18 ВНЗ. Зауважимо, що, за їх оцінками, перше місце посів КНУ ім. Т. Шевченка, друге - ЛНУ ім. І. Франка, на третій сходинці Запорізький національний університет, на четвертій - Таврійський національний університет ім. Вернадського. За п'яте місце змагалися Чернівецький і Черкаський національні університети, останній здобув перемогу з різницею в один бал.

 

Представляти виші буде десятка молодих викладачів.

 

Катерина Мітєва та Ірина Гамбал, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15241
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду