На Нобелівську премію миру – 2011 претендують арабські блогери і Джуліан Ассанж

29 Вересня 2011
8212
29 Вересня 2011
12:36

На Нобелівську премію миру – 2011 претендують арабські блогери і Джуліан Ассанж

8212
На Нобелівську премію миру – 2011 претендують арабські блогери і Джуліан Ассанж

Нобелівську премію миру в 2011 році може бути вручено активістам арабських революцій, які відбулися в Єгипті й Тунісі, повідомляє ТСН.ua. У числі головних номінантів на Нобелівську премію миру можуть опинитися блогери, які через соціальні мережі організовували революційні рухи в мусульманських країнах Близького Сходу й Африки навесні цього року.

 

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Норвегії Ян Егеланд.

 

На здобуття почесної нагороди претендують працівник відділення компанії Google у Єгипті Ваель Гоним, який вважається одним із головних організаторів єгипетської революції, один із лідерів молодіжного руху арабської республіки Ісра Абдель Фаттах, а також туніський блогер Ліна Бен Мені.

 

У самому нобелівському комітеті підтвердили, що серед кандидатів було кілька активістів, пов'язаних із революціями, які відбулися на Близькому Сході.

 

Втім, повідомляється, що іншими претендентами можуть стати засновник WikilLeaks Джуліан Ассанж, колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль, а також російська правозахисниця Світлана Ганнушкіна.

 

Лауреатів премії оголосять 7 жовтня у столиці Норвегії Осло.

 

Нагадаємо, що торік лауреатом Нобелівської премії миру став китайський дисидент Лю Сяобо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8212
Читайте також
09.12.2010 11:55
Сергій Грабовський, «Українська правда»
13 442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду