«Тавр» купив «Дачу»?

27 Вересня 2011
12209
27 Вересня 2011
21:20

«Тавр» купив «Дачу»?

12209
«Тавр» купив «Дачу»?

Радіохолдинг «Тавр медіа» придбав радіомережу «Дача» (ТРК «Радіо Кохання») в холдингу «Ера» Андрія Деркача. Орієнтовна сума угоди - $10-17 млн. Про це повідомляє джерело «Детектор медіа», ознайомлене з ходом переговорів.

 

Генеральний директор «Тавра» Ігор Чернишов інформацію про купівлю «Дачі» не підтверджує. На запитання, чи ведуться такі переговори, зауважує, що «Тавр» багато з ким веде переговори. У холдингу пана Деркача інформацію не коментують.

 

Радіомережа «Дача» раніше мала назву Love Radio, згодом - L'радіо, орієнтувалася на молодих жінок. Навесні 2011 році мережа змінила програмування і позивний, придбавши в російської групи «Медиа Холд» права на відповідний бренд і формат. «Дача» мовить у 18 містах: Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Львові, Сімферополі, Севастополі, Вінниці, Хмельницькому, Черкасах, Чернігові, Маріуполі, Бердянську, Краматорську, Охтирці (Сумська область), Вознесенську (Миколаївська область) і Ялті. В ефірі транслюються «найкращі взірці радянської, російської та української естради: всіма улюблені "ностальгічні" композиції 80-х і 90-х років минулого сторіччя та найуспішніші пісні наших днів». Цільова аудиторія «Дачі» - жінки й чоловіки віком 30-49 років.

 

Генеральний продюсер Business Radio Group («Шансон», «Шарманка», Music Radio, Business Radio, DJ FM, «Ренесанс») Анатолій Євтухов оцінює вартість мережі «Дача» у $12-17 млн, генеральний директор ТРК «Люкс» («Люкс ФМ» і канал «24») Роман Андрейко - у $10 млн.

 

На думку пана Андрейка, нові власники змінять позиціонування мережі, вибравши вужчу цільову аудиторію. «У "Таврі" є люди, які знаходять цільову, обирають правильне програмування і правильну маркетингову комунікацію», - каже він. Успішним прикладом він називає мережу «Радіо Рокс».

 

Радіохолдинг «Тавр медіа» раніше об‘єднував чотири мережі: «Русское радио», «Хіт ФМ», Kiss FM і «Радіо Рокс» та займав друге місце на ринку за часткою аудиторії, поступаючись Радіогрупі УМХ (27,21% проти 31,9% в УМХ; злиті хвилі 4'2010 та 1'2011 дослідження компанії ТNS). З придбанням «Дачі» холдинг може стати найбільшим за часткою аудиторії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12209
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Владос
4564 дн. тому
Отличная радиостанция, только ее и слушаю. Надеюсь, что Тавр ничего не изменит в позиционировании, сейчас плейлист Дачи оптимален, все станции типа Русрадио, Шарманки далеко позади!
Love
4565 дн. тому
Love-радио слушала постоянно и только его. После изменения формата станция стала не интересна и думаю, не только мне.
Дача - отстой
4565 дн. тому
Может Тавр реанимирует Лав-Радио? Дачная музыка - для тех, кто готовится на кладбище.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду