Кернес просить Комітет з питань свободи слова та інформації розібратися з харківськими каналами

21 Вересня 2011
22466
21 Вересня 2011
11:45

Кернес просить Комітет з питань свободи слова та інформації розібратися з харківськими каналами

22466
Кернес просить Комітет з питань свободи слова та інформації розібратися з харківськими каналами

Міський голова Харкова Геннадій Кернес просить терміново відрядити до Харкова членів Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації для з'ясування обставин стосовно діяльності трьох каналів. Про це він заявив в офіційному листі членам Комітету.

 

Також Геннадій Кернес заперечує свою причетність та тиск міських органів влади на харківські телеканали, міську санітарно-епідеміологічну станцію та провайдерів: «Ані Харківська міська влада, ані харківський міський голова жодним чином, жодними діями не чинили шкоди журналістам у здійсненні їх професійної діяльності. Всі суб'єкти господарювання є рівними перед законами. Забезпечення дотримання належних умов господарювання, які мають у встановлений діючим законодавством спосіб створювати належні умови для функціонування засобу масової інформації. І не перекладати свій головний біль на міське самоврядування», - йдеться у листі.

 

 

 

 

Нагадаємо, харківський телеканал АТН («Агентство Телевидения Новости») звинувачує міського голову Геннадія Кернеса у «безпрецедентному тиску» та підозрює його у зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зокрема, АТН заявляє, що Геннадій Кернес чинить тиск на Харківську санітарно-епідеміологічну станцію, Харківський ОРТПЦ, провайдерв «Датагруп» і «Велком. Телеком». Окрім АТН, було припинене мовлення телеканалів «Фора» і «А/ТВК», які транслювали новини АТН.

 

У свою чергу, Харківська СЕС заявила, що ніякого тиску на органи державного санітарно-епідеміологічного нагляду і, зокрема, на Харківську міську СЕС Геннадій Кернес не чинить.

 

Раніше Геннадій Кернес пояснював заяви АТН тим, що телекомпанія таким чином виконує політичне замовлення та називав цю ситуацію бізнес-історією.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22466
Читайте також
17.09.2011 14:36
Андрей Черников
48 443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду