«Чорноморська ТРК» оскаржила цифровий конкурс

16 Вересня 2011
19265
16 Вересня 2011
19:11

«Чорноморська ТРК» оскаржила цифровий конкурс

19265
«Чорноморська ТРК» оскаржила цифровий конкурс

14 вересня «Чорноморська телерадіокомпанія» подала до Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим позов з вимогами до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо скасування конкурсу на місця в цифрових мультиплексах. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний продюсер і в. о. президента «Чорноморки» Олександр Янковський.

 

За його словами, підстави та вимоги в позові «Чорноморської ТРК» аналогічні позову каналу ТВі: телекомпанія оскаржує саме оголошення конкурсу, а не його результати.

 

Як і ТВі, у своїй позовній заяві «Чорноморка» посилається на те, що здійснення ефірного цифрового мовлення з використанням технології мовлення DVB-T2 в Україні заборонено, оскільки відповідно до статті 22 закону «Про телебачення і радіомовлення» конкурс в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку, а мережа DVB-T2 Нацрадою ніколи не створювалася.

 

На думку компанії, рішення Нацради про оголошення конкурсу суперечать вимогам статей 21, 22, 24 закону «Про телебачення і радіомовлення», статей 1, 21 закону «Про радіочастотний ресурс України», Плану використання радіочастотного ресурсу та п. 5.1 Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору.

 

Компанія просить суд скасувати рішення Нацради № 822 від 15 квітня 2011 року про оголошення конкурсу, а також визнати протиправними всі інші дії Нацради щодо конкурсу.

 

Про свій намір оскаржити конкурс «Чорноморська ТРК» заявила одразу після визначення переможців конкурсу на місця для регіональних і місцевих компаній у МХ-5 по Автономній Республіці Крим, де «Чорноморка» не отримала жодного місця.

 

Нагадаємо, що в Криму місця у мультиплексі МХ-5 у містах Алупка, Алушта, Білогірськ, Джанкой, Євпаторія, Керч, Красноперекопськ, Старий Крим, Судак, Феодосія, Ялта, селищах Ганнівці-РРС та Чапаївка, селищах міського типу Кіровськ, Партеніт та Форос отримали: державна телерадіомовна компанія «Крим», «Телерадіокомпанія ІТВ», ТОВ «Лідер ТВ». У Севастополі перемогли ДТРК «Крим», ТОВ «Лідер ТВ», ДО «Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія», ТОВ «Медіа ТБ Севастополь». А в Сімферополі - ДТРК «Крим», ТОВ «Лідер ТВ», «Телерадіокомпанія ІТВ», ТОВ «ЄС Продакшен груп» (UBR).

 

Як писала «Детектор медіа», 23 серпня цифровий конкурс оскаржив телеканал ТВі. У своїй позовній заяві канал посилається на те, що здійснення ефірного цифрового мовлення з використанням технології мовлення DVB-T2 в Україні заборонено, оскільки відповідно до статті 22 закону «Про телебачення і радіомовлення» конкурс в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку, а мережа DVB-T2 Нацрадою ніколи не створювалася.

 

А 15 вересня цифровий конкурс оскаржив канал «Малятко-ТВ». Він вимагає визнати протиправними та скасувати рішення Національної ради з про переможців конкурсу, оскільки вважає, що були порушені конкурсні умови та норми Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, які надавали пріоритет мовникам з дитячими програмами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19265
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду