Ганна Герман: справа про вбивство Ґонґадзе має розглядатись у відкритому режимі

16 Вересня 2011
8286
16 Вересня 2011
12:36

Ганна Герман: справа про вбивство Ґонґадзе має розглядатись у відкритому режимі

8286
16 вересня – 11 років відколи зник Георгій Ґонґадзе
Ганна Герман: справа про вбивство Ґонґадзе має розглядатись у відкритому режимі

Радник президента з гуманітарних питань Ганна Герман не вірить у причетність Леоніда Кучми до замовлення вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. Про це вона сказала у коментарі «Детектор медіа».

 

«Я ніколи не вірила і не вірю в те, що Кучма мав будь-яке відношення до замовлення вбивства Гії. Думаю, що вся ця справа набагато простіша і набагато банальніша, ніж нам здається. Кучма як ніхто інший не був зацікавлений у тому, щоб  послаблювати державу таким резонансним вбивством. Думаю, що це був проект якогось іншого сценарію. Хто його писав, де його писали, -  ми згодом обов'язково довідаємося», - сказала пані Ганна.

 

Вона переконана, що у справі Ґонґадзе не повинно бути ніяких секретів від суспільства. «Цей суд повинен бути відкритим, і я не бачу сьогодні потреби засекречувати щось у цій справі, яка стала колосальним компрометуючим фактором для України, яку Леонід Кучма дуже влучно назвав "глобальною геополітичною цінністю". Відколи Україна стала геополітичною цінністю, сказав Кучма, вона стала об'єктом більшого зацікавлення,  аніж на початку своєї незалежності. З тим не можна не погодитися», - зауважила радник президента.

 

На думку Ганни Герман, кожна спроба щось приховувати в справі Ґонґадзе, закривати, вживати якісь технології, говорити про якихось рятівників України, нікуди не приведе.

 

«Рано чи пізно ця правда, яка набагато простіша, ніж ми собі уявляємо, стане відомою, каже Герман. - Думаю, що в цій справі присутній також побутовий елемент, про який чомусь ніхто досі не говорить. Я вірю, що прийде час, і все це як і багато інших деталей з того часу все-таки випливе нагору і стане відомим суспільству. На жаль, вже минуло багато часу з дня тієї трагедії, дуже багато деталей, свідчень затерлися. Одні хтось затирав свідомо, інші затирав час. І нам все тяжче і тяжче знайти правду».

 

За її словами, нинішня влада зробила значний поступ у розслідуванні цієї справи. «Хоча справу треба, безперечно, відкрити», - повторила Ганна Герман.

 

Цього року виповнюється 11 років,  відколи зник Георгій Ґонґадзе. Традиційно цього дня працівники медіа згадують всіх колег, які загинули через виконання професійних обов'язків.

 

Нагадаємо, у Печерському суді столиці тривають слухання справи Пукача, якого звинувачують у вбивстві Георгія Ґонґадзе. Суд проходить у закритому режимі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду