«Ратуша» виграла суд у мера Львова Садового

14 Вересня 2011
23395
14 Вересня 2011
17:15

«Ратуша» виграла суд у мера Львова Садового

23395
«Ратуша» виграла суд у мера Львова Садового

14 вересня Галицький районний суд Львова задовольнив позов газети Львівської міської ради «Ратуша» до міського голови Андрія Садового щодо захисту ділової репутації. Про це газета повідомляє у прес-релізі.

 

Нагадаємо, у вересні 2010 року в інтерв'ю журналу «Корреспондент» в статті «Средства массовой агитации» Андрій  Садовий оприлюднив, на думку трудового колективу видання, неправдиві твердження про те, що газета «Ратуша» відмовляється друкувати офіційні документи Львівської міської ради і виконкому, а також про те, що «цю газету ніхто не читає».

 

Видання подало до суду.

 

У судовому рішенні зазначено, що мер повинен спростувати оприлюднені ним твердження у той самий спосіб, в який він їх поширив - на сторінках видання «Корреспондент» і на умовах, які задовольняють це видання.

 

Головний редактор «Ратуші» Микола Савельєв наголошує на тому, що ні він, ні співробітники підпорядкованого йому ЗМІ не мають жодних претензій до колег із «Корреспондента», які «лише послужили ретрансляторами оприлюдненої мером Садовим неправди», тому були долучені у якості третьої сторони.

 

У повідомленні газети зазначається, що вона має стовідсоткової впевненості у своїй перемозі, бо «всі свої надії міський голова як завжди покладає на обласний апеляційний суд». Попереднього разу, коли «Ратуша» в районному суді двічі виграла, нагадує видання, апеляційний суд закрив справу, яка тривала три роки, пославшись на те, що справу про образу честі, гідності і ділової репутації мали слухати в Господарському суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23395
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду