«Телетріумф-2011» судитимуть більше 100 експертів. Точна дата церемонії ще не визначена

14 Вересня 2011
4283
14 Вересня 2011
17:07

«Телетріумф-2011» судитимуть більше 100 експертів. Точна дата церемонії ще не визначена

4283
«Телетріумф-2011» судитимуть більше 100 експертів. Точна дата церемонії ще не визначена

Роботи номінантів на Національну телевізійну премію «Телетріумф-2011» оцінюватимуть більше 100 експертів. Близько 40% із них - лауреати «Телетріумфу» минулих років. Про це на прес-конференції 14 вересня повідомила член оргкомітету Катерина Котенко.

 

Повний перелік імен експертів оргкомітет поки не оголосив, однак уточнив, що вимоги до експертів - кілька років досвіду у сфері телебачення, продакшну або журналістики та визнання на медіаринку.

 

Правила голосування, за словами пані Котенко, не змінилися: кожен експерт переглядає конкурсну роботу на сайті «Телетріумфу» в особистому інтернет-кабінеті і виставляє оцінки. Три роботи, які отримали найбільшу кількість голосів у номінації (або 4-5 робіт, якщо кількість балів однакова), потрапляють до шорт-листа. А ім'я переможця в кожній номінації оголосять на святковій церемонії. Незалежний аудит голосів, як і раніше, проводить компанія Ernst & Young.

 

Коли саме відбудеться церемонія - наразі невідомо. Раніше повідомлялося, що 18 жовтня, однак тепер оргкомітет не називає точну дату. Телевізійну трансляцію забезпечить телеканал «Інтер», який і фінансує її. Конкурсну частину «Телетріумфу» (підготовка конкурсу, робота сайту й аудиторів) фінансує Індустріальний телевізійний комітет.

 

Пізні строки проведення конкурсу пані Котенко пояснила тим, що цього року влітку телесезон не припинявся, тож телекомпанії й продакшни попросили оцінити у «Телетріумфі-2011» літній сезон. А член оргкомітету Лариса Мудрак відзначила, що церемонія з кожним роком посувається ближче до Дня працівника радіо і телебачення (16 листопада).

 

«Телетріумф-2011», як писала «Детектор медіа», має 40 номінацій. «Щоб дізнатися, які потрібні номінації, ми проводили опитування телекомпаній і продакшнів. Номінацій загалом 40, але ми пропонуємо учасникам конкурсу протягом найближчих двох тижнів надати оргкомітету пропозиції щодо номінацій», - сказала пані Котенко. Приміром, оргкомітет невдовзі розглядатиме пропозицію щодо включення до переліку номінації «Відкриття року».

 

Новацією цьогорічного конкурсу стала поява номінацій «Оригінальна розважальна програма» та «Форматна розважальна програма». Щодо них у потенційних учасників виникає найбільше запитань до оргкомітету, зазначила пані Котенко. Також телеканали цікавляться, як номінувати ведучих інформаційних програм, які працюють у парі.

 

Нагадаємо, що прийом заявок триває з 12 по 23 вересня включно. Вартість однієї заявки на участь у конкурсі «Телетріумф-2011» становить для загальнонаціональних телекомпаній та організацій 1000 грн, для регіональних - 500 грн.

 

Станом на 14 вересня заявок на «Телетріумф» поки не надходило.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду