Віктор Жолинський і Андрій Чернюк запускають медичний канал

7 Вересня 2011
16075
7 Вересня 2011
14:36

Віктор Жолинський і Андрій Чернюк запускають медичний канал

16075
Віктор Жолинський і Андрій Чернюк запускають медичний канал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 вересня прийняла рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Мед ТВ» з міста Київ, яке планує мовити під логотипом Med TV.

 

Телекомпанія хоче створювати в Україні «перший медичний канал». Генеральним директором є Віктор Жолинський, директор телекомунікаційної компанії ТОВ «Телесистеми України», генеральним продюсером - Андрій Чернюк, колишній віце-президент Національної телекомпанії України (за президента НТКУ Василя Ілащука). До редакційної ради каналу увійшли Віктор Жолинський і Віктор Базан.

 

Засновниками компанії виступили ТОВ «Систем телеком» з міста Київ (частка 98%) та фізична особа з часткою 2% (за інформацією «Детектор медіа», це особисто Віктор Жолинський).

 

Med TV планує мовити із супутника Astra 4A.

 

За словами Андрія Чернюка, своїми конкурентами Med TV бачить російський нішевий канал «Здоровое ТВ» та нових українських ліцензіатів (наприклад, «Добро-ТВ» медіагрупи UBG, про який писала «Детектор медіа»). «Але це канали про здоровий спосіб життя, а ми будемо робити професійний медичний канал», - наголосив він. Хоча своєю аудиторією канал вважає медичних працівників (30%) та пацієнтів (70%).

 

Пан Чернюк розповів, що телекомпанія вже має домовленості з Міністерством охорони здоров'я та Академією медичних наук про створення тематичних новин. Згідно із цими домовленостями одним із зобов'язань каналу перед МОЗ є інформаційна підтримка населення під час сезонних епідемій грипу.

 

Студія медичного каналу буде розташована на вулиці Шумського, 1а в Києві, де знаходиться офіс компанії «Телесистеми України». Програми власного виробництва становитимуть 2 год 15 хв на добу (лікарські новини «Інфо-медика» та «Вісник МОЗ), національний продукт - 17 год 50 хв на добу, формат - інформаційно-просвітницький. За жанром найбільше буде науково-просвітницьких програм (10 год), інформаційно-аналітичних і публіцистичних (6 год 45 хв), також передбачені дитячі програми (2 год 20 хв), фільмопоказ (2 год), реклама (2 год), телеторгівля (23 хв на добу).

 

На запитання членів Нацради Андрій Чернюк зазначив, що для старту каналу необхідно до шести місяців, оскільки потрібно адаптувати закуплений англомовний контент британських, американських і австралійських медичних каналів.

 

Під час обговорення презентації перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко наголосила, що статутний фонд товариства становить 0,5 млн гривень.

 

На запитання «Детектор медіа» Андрій Чернюк відповів, що інвестор каналу - поза межами України. Від решти коментарів він відмовився, зауваживши, що за три місяці відбудеться презентація каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду