5 канал стурбований результатами цифрового регіонального конкурсу

17 Серпня 2011
15704
17 Серпня 2011
13:30

5 канал стурбований результатами цифрового регіонального конкурсу

15704
5 канал стурбований результатами цифрового регіонального конкурсу

5 канал стурбований ходом і результатами конкурсу Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення на вільні місця в цифрових мультиплексах серед регіональних компаній. Відповідне повідомлення канал розіслав сьогодні, 17 серпня.

 

Він незгодний з рішенням Нацради щодо його партнерів - телекомпаній «Полісся ТВ», «Автор ТБ», «НБМ-Запоріжжя» та ТОВ «ТРК  ТРТ-ТБ».

 

За рішенням Нацради вищеназвані телекомпанії були позбавлені можливості отримати ліцензії на цифрове мовлення. Очевидних причин для такого рішення не існує, і жодних пояснень телекомпанії не отримали, наголошує 5 канал. Хоча, за його інформацією, при підготовці до участі у конкурсі вони дотрималися всіх умов, надали повні пакети документів та концепції мовлення, а «за офіційними умовами конкурсу пріоритет на отримання ліцензій мають в першу чергу діючі ефірні мовники».

 

«Телекомпанія «"Автор ТБ"» більше 15 років працює у телевізійному ефірі, ми маємо неоціненний досвід місцевого мовлення. Телекомпанія неодноразово була відзначена багатьма нагородами у тому числі і відзнакою Національної Ради. Результатом подібного рішення є поступове знищення місцевого мовника. Загалом на весь Дніпропетровський регіон було видано лише 4 ліцензії, що є вочевидь недостатньою кількістю і виглядає як загальна тенденція на нищення місцевого регіонально мовлення», - вважає Володимир Качанов, представник телекомпанії
«Автор ТБ».

 

Іван Адамчук генеральний директор «5 каналу», говорить: «Це відбулося у той час, коли Нацрада мала би автоматично переоформити ліцензії діючим мовникам. Наголошую - переоформити! Зі свого боку сподіваємося, що Нацрада як регуляторний орган, який має бути гарантом розвитку телевізійного мовлення в Україні, принципово глибоко і зважено підійде до питання конкурсного розподілу ліцензій на цифрове мовлення, щоб у суспільства не виникало жодних питань щодо прозорості роботи Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення. Закликаємо представників регуляторного органу дотримуватись у своїй діяльності прозорості та неупередженості, розуміючи всю повноту відповідальності перед законом».

 

Нагадаємо, 17 серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення продовжила визначати переможців  конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальних телемережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із регіональним покриттям.

 

Із результатами першого дня розгляду (16 серпня), коли стали відомі переможці у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській областях і Криму, можна ознайомитися тут.

 

Повний список претендентів можна переглянути  у порядку денному на сайті Нацради.

 

Нагадаємо, на конкурс виставлено 28 місць із загальнонаціональним покриттям і 4 - з регіональним (тобто по 4 частоти в кожному зі 165 міст, де поставлять передавачі «Зеонбуду»). Прийом заяв завершився 22 липня.

 

Загалом від 54 претендентів на загальнонаціональне мовлення надійшло 59 заяв, від 182 претендентів на місцеве і регіональне - 1040. Заяви від претендентів на місцеве і регіональне покриття розглядатимуться у вівторок та середу (16 та 17 серпня 2011 року).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15704
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду