Держава фінансуватиме половину накладів розширеної програми «Українська книга»

29 Липня 2011
11487
29 Липня 2011
16:06

Держава фінансуватиме половину накладів розширеної програми «Українська книга»

11487
Держава фінансуватиме половину накладів розширеної програми «Українська книга»

Державний комітет телебачення і радіомовлення розробив новий Порядок формування програми «Українська книга», який після погодження з міністерствами та відомствами буде затверджено Кабінетом Міністрів. Про це 28 липня на засіданні Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження заявив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

 

Як повідомили ТК в прес-службі комітету, новий порядок передбачає зростання накладів видань. Але при цьому держава фінансуватиме 50% випуску книг за програмою (ці видання поширюватимуться по бібліотеках і посольствах), а 50% фінансуватимуть видавці власним коштом і, відповідно, зможуть випускати ці книги на ринок у вільний продаж. Раніше видавці мусили просити дозвіл у Держкомтелерадіо на випуск додаткового накладу для комерційної реалізації випущених за «Українською книгою» видань.

 

Окрім цього, новий порядок передбачає подання на розгляд Експертної ради, яка розглядає пропозиції видавництв та затверджує перелік видань програми «Українська книга», не лише розширені анотації, а й оригінал-макети майбутніх книг.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11487
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду