Лещенко оприлюднив записи розмов з осередками Партії регіонів (+АУДІО)

16 Липня 2011
16376
16 Липня 2011
12:20

Лещенко оприлюднив записи розмов з осередками Партії регіонів (+АУДІО)

16376
Лещенко оприлюднив записи розмов з осередками Партії регіонів (+АУДІО)

Журналіст «Української правди» Сергій Лещенко заявив, що фіксував на диктофонні записи розмови з представниками регіональних осередків, коли з`ясовував, чи готують вони медіакарту і чи уточнюють партійність журналістів. Про це він написав у своєму блозі. 

 

Нагадаємо, раніше назвати ці прізвища Лещенка просила народний депутат (Партія регіонів) Олена Бондаренко. У коментарі журналісту УП вона зазначила, що лист з вимогою зібрати дані про місцеві мас-медіа вона справді розіслала. Але сама анкета, яка іде додатком до цього листа і де міститься незаконна вимога встановити партійність журналістів є підробленою, а інформація про це - фейком.

 

«Повноцінну відповідь щодо цього питання я вже дала. Дозволю собі коментарі з приводу інформаційної "качки", яка досі літає в інформпросторі. Всіх, хто підхопив цей фейк, взагалі не бентежить відсутність якихось ознак приналежності списку до ПР, хоча б якесь ідентифікаційне підтвердження приписаного нам авторства. Це по-перше. Ну а по-друге, це те, що сам автор статті, опублікувавши поруч із фальшивим списком справжній лист на бланку, забув, що якраз цей справжній лист є службовою інформацією, яка може бути оприлюднена тільки тоді, якщо вона стосується питань нацбезпеки, або економічного добробуту наших громадян, або їхніх прав. На жаль, цей потрійний тест цей лист навіть з натяжкою не проходить», - сказала Олена Бондаренко. За її словами, в цьому листі містились персональні дані, які були спочатку протизаконно оприлюднені, а потім після вимоги Партії регіонів заретушовані.

 

За словами Сергія Лещенка, свої розмови з представниками осередків він починав зі слів «Я з Києва...» і не представлявся. Він опублікував у блозі записи, де його телефонні співрозмовники підтверджують, що збирають інформацію про партійність журналістів згідно з вказівкою Бондаренко. Однак назвати джерела інформації відмовився, аби не зашкодити людям, з якими спілкувався.

 

«Ці аудіофайли я відредагував у одному місці - я прибрав свої слова на початку кожної розмови, де я вказую, до якої конкретно організації Партії регіонів у якій області я зателефонував. Причина - я не хочу, щоб цих людей звільнили з роботи. Вони - заручники обставин, але аж ніяк не ідеологи незаконних дій», - сказав Сергій Лещенко. І додав: «Водночас, в разі, якщо прокуратура порушить кримінальну справу за нелегальний збір персональних даних Партією регіонів про журналістів, я готовий надати цю інформацію слідству».

 

Із записами можна ознайомитися тут:

 


 

 

Нагадаємо, Олена Бондаренко повністю підтримала рекомендації медіаюриста Тараса Шевченка, який порадив журналістам звертатися до прокуратури: «Але цими рекомендаціями можна скористатися будь-якому громадянину, чиї права про захист його персональних даних порушуються. І якщо цим порушником став, приміром, журналіст, то йому також доведеться відповідати за законом. Тому ще раз рекомендую журналістам ознайомитися із законами про захист персональних даних, про інформацію та про доступ до публічної інформації. Особливо в частині про їхні обов'язки».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16376
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Totosha
4636 дн. тому
2piton: підтримую. В партії регіонів усі такі порядочніє, як Бондаренко; інтелектуальні, як Бандюкович; добрі і милі, як Ландики. Партія регіонів - найкраща партія Уркаїни. /А Лещ - брехло... Межігір'я не Урки, а власника урки з Австрії
duzik
4637 дн. тому
v ziei istorii regioni viglyadayut profi. a leshenko - net. tzi zapisi zhoden prokuror ne vizme. bo zapis zrobleno nezakonno bez poperedzhennya tyh hto rozmovlyav iz nym.
Сок
4637 дн. тому
Поддерживаю Дали! Гарантий - никаких. Все знают какое г....о Лещ. Но проблемка-то остается: доколе украинский журналист перестанет бегать по партиям? доколе будут все рассматривать через призму - ты мне не нравишься и я тебя буду мочить!
piton
4637 дн. тому
...да никакой гарантии. Все знают, какое брехло Лещенко и какие честные и порядочные Бондаренко и руководство Партии Регионов...
Dali
4637 дн. тому
А где гарантия, что Лещенко говорил с местными ячейками ПР, а не с друзьями в соседней комнате?)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду