АНРВУ: У період літніх відпусток тиск на медіа послабився

11 Липня 2011
12876
11 Липня 2011
16:49

АНРВУ: У період літніх відпусток тиск на медіа послабився

12876
АНРВУ: У період літніх відпусток тиск на медіа послабився

У червні 15% видавництв відзначили, що в їхньому регіоні стало складніше вести видавничий бізнес.

 

Про це свідчать результати чергового дослідження Асоціації незалежних регіональних видавців України (АНРВУ), проведеного за підтримки проекту «У-Медіа» в Україні. Список респондентів за червень склали 20 регіональних видавництв України. Переважна більшість опитуваних є членами АНРВУ.

 

У червні на запитання «Чи відчули ви, що стало складніше вести видавничий бізнес у вашому регіоні?» три видавництва (або 15 % опитуваних) відповіли «Так». Нагадаємо, що у квітні-травні таку відповідь дали 24% видавництв, у березні - 43% видавництв, у лютому - 38% видавництв. АНРВУ пов`язує «літнє затишшя» тиску на медіа з періодом літніх відпусток.

 

Незважаючи на певне послаблення тиску на регіональні ЗМІ,майже у всіх опитуваних видавництвах особливе занепокоєння викликає ситуація, що склалася в Кременчуці. Тут утиски влади відчуваються по всіх напрямках. Один з прикладів стосується системи розповсюдження газет регіонального видавництва, що працює в Кременчуці. «Городская власть системно уничтожает нашу систему распространения прессы, не продляя договора аренды под газетными киосками. Киоски проходят сессию с резолюцией "Под снос через 6 месяцев"», - повідомив видавець Сергій Кулясов з Кременчука.

 

За результатами дослідження АНРВУ за червень, про тиск на журналістів та редакторів під час підготовки ними матеріалів заявило два регіональних видавництва. Труднощі з реалізацією видань протягом опитуваного періоду були лише в одного регіонального видання. Нагадаємо, що у квітні-травні цих труднощів не виникало.

 

Директор АНРВУ Оксана Бровко повідомила, що відтепер асоціація публікуватиме в соціальних мережах і на сайті АНРВУ (www.airpu.org) та розповсюджуватиме серед українських медіа статті/публікації, за які влада на місцях починає втручатися в діяльність незалежних медіа. «Якщо у вас в регіоні склалася ситуація, при якій через критичну статтю ваша газета відчуває тиск з боку влади, надсилайте нам своє звернення та додавайте статтю - і ми ще ширше розповсюдимо її по Україні», - зазначила вона.

 

Довідка:

АНРВУ об'єднує понад 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої газетної асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім форумом редакторів (WEF).

 

Ганна Андрусенко,для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду