Перемогу 33-го ММКФ здобула картина «Хвилі» Альберто Мораіса

3 Липня 2011
19500
3 Липня 2011
09:59

Перемогу 33-го ММКФ здобула картина «Хвилі» Альберто Мораіса

19500
Перемогу 33-го ММКФ здобула картина «Хвилі» Альберто Мораіса
33 Московський міжнародний кінофестиваль, що проходив з 26 червня по 2 липня, визначився з переможцями, повідомляє офіційний сайт кінофоруму.
 
Перемогу здобула стрічка «Хвилі» іспанського режисера Альберто Мораіса (Las Olas). За словами самого автора картини, «Хвилі» - історія про рани, що не загоїлися і і іспанців з часів франкізму. Старий вдовець вирішує повернутися у французьке місто Аржелес-сюр-Мер, де перебував у концтаборі 50 з гаком років тому. Окрім «Золотого Георгія» ММКФ, дебютна робота Альберто Мораїса раніше здобула нагороду ФІПРЕССІ з формулюванням «за синтез простоти та емоційної сили».
 
«Срібний Георгій» за найкращу чоловічу роль дістався актору Карлосу Альварес-Новоа, який зіграв головну роль в «Хвилях».
 
Володаркою нагороди за найкращу жіночу роль стала польська актриса Уршула Грабовська.
 
Спеціальний приз журі, «Срібний Георгій», − у картини «Шапіто-шоу» російського режисера Сергія Лобана.
 
Володарем «Срібного Георгія» за найкращу режисерську роботу став Вонг Чінг По, автор картини «Помста. Історія кохання» (Гонконг).
 
«Спеціальну відзнаку журі» здобула картина «Кеди» Валерія Йорданова та Івана Владімірова (Болгарія).
 
«Срібний Георгій за найкращий фільм конкусу "Перспективи"» отримав режисер Саулюс Друнга за картину «Анарїія в Жирмунає» (Литва, Угорщина).
 
Спеціальна відзнака журі «Перспектив» − у картини «Баги» російського режисера Андрія Богатирьова.
 
«Срібний Георгій» за найкращий фільм документального конкурсу здобула стрічка «До пекла й назад» Дафтунга Денніса (США, Великобританія).
 
Призом за внесок у світовий кінематограф відзначили Джона Малковича.
 
Спеціальний приз «За підкорення вершин акторського майстерства і відданість принципам школи К.С. Станіславського» - у британської акторки Хелен Міррен.
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду