Суд зобов’язав Нацраду надати Артему Шевченку копії рішень про ліцензії «Інтера»

23 Червня 2011
13038
23 Червня 2011
17:16

Суд зобов’язав Нацраду надати Артему Шевченку копії рішень про ліцензії «Інтера»

13038
Суд зобов’язав Нацраду надати Артему Шевченку копії рішень про ліцензії «Інтера»

Суд зобов'язав Національну раду з питань телебачення і радіомовлення надати ведучому програми «Знак оклику» на каналі ТВі Артему Шевченку копії рішень, на підставі яких телеканал «Інтер» отримав ліцензії. Про це повідомляє прес-служба ТВі з посиланням на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який залишив без змін постанову суду першої інстанції у справі за позовом пана Шевченка до Нацради.

 

Як вже писала ТК, у вересні 2010 року Артем Шевченко звернувся до Національної ради з інформаційним запитом щодо надання копій рішень Нацради, на підставі яких телеканал «Інтер» отримував ліцензії, а також рішень про оголошення конкурсів на отримання цих ліцензій. Голова Нацради Володимир Манжосов відмовив журналісту в наданні інформації. У коментарі ТК він зазначив, що на сайті Нацради ці документи є в електронному вигляді, а для відповіді на запит Артема Шевченка треба витратити «тонну паперу»: «А для надання обсягу матеріалів, які запросив Артем, Нацраді знадобилася б вантажівка».

 

Однак на сьогодні на сайті Нацради розміщені лише рішення з листопада 2007 року, хоча телеканал «Інтер» працює з 1996 року.

 

За інформацією прес-служби ТВі, у постанові першої інстанції суд визнав протиправними дії регулятора, а саме відмову в наданні інформації на інформаційний запит, та зобов'язав Національну раду видати Артему Шевченку копії рішень про надання телеканалу «Інтер» («Українська незалежна ТВ-корпорація) або його правопопередникам ліцензій на ефірне мовлення на 391 канал у 24 областях України, копії рішень про оголошення конкурсів, у яких «Інтер» визнавався переможцем і на підставі яких видавалися ліцензії на ефірне мовлення, та копії рішень про переоформлення ліцензій на ефірне мовлення каналу. Також суд присудив з Державного бюджету України на користь Шевченка сплатити судові витрати у розмірі 1,70 грн.

 

«Цим рішенням юридично встановлено факт протиправних дій Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Це підтверджує те, про що наш канал ТВі постійно говорить: державний регулятор заангажований владою, зокрема головою СБУ Валерієм Хорошковським, власником медіагрупи "Інтер", який має неприпустимий для демократичної країни конфлікт інтересів керівника спецслужби та медіа магната, і не дає розвиватися незалежним від влади телевізійним каналам», - прокоментував рішення суду Артем Шевченко.

 

ТК звернулася до голови Нацради Володимира Манжосова з проханням прокоментувати рішення суду та повідомити, чи планує Нацрада подавати касаційну скаргу. Однак пан Манжосов рішення суду ще не бачив і пообіцяв ТК прокоментувати завтра, якщо рішення до нього надійде.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду