Іранський журналіст помер у в’язниці під час голодування

13 Червня 2011
15416
13 Червня 2011
18:51

Іранський журналіст помер у в’язниці під час голодування

15416
Іранський журналіст помер у в’язниці під час голодування

П'ятдесятирічний журналіст Хода Сабер помер від серцевого нападу під час «голодного» страйку в Тегеранській тюрмі Евін. Про це пишуть новини Бі-бі-сі. Протягом десяти днів журналіст нічого не їв. 2 червня він оголосив голодування через смерть правозахисниці Халех Сахаб, яку вбили під час сутичок опозиціонерів із військовими.

 

Іранський опозиційний сайт Kaleme.com повідомив подробиці загибелі журналіста: «У п'ятницю служба безпеки перевезла його з в'язниці до шпиталю "Модаррес" через серцеві ускладнення, викликані голодуванням. Але серце було незворотньо пошкоджено».

 

Хода Сабер був політичним в'язнем і потрапив за ґрати після суперечливої перемоги Махмуда Ахмадинеджада на президентських виборах 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15416
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду