Група «Україна» відмовилася від кіноканалу, а натомість запустить мультимедійну відеоплатформу. І HD-канал

7 Червня 2011
11272
7 Червня 2011
19:53

Група «Україна» відмовилася від кіноканалу, а натомість запустить мультимедійну відеоплатформу. І HD-канал

11272
Група «Україна» відмовилася від кіноканалу, а натомість запустить мультимедійну відеоплатформу. І HD-канал

Медіагрупа «Україна» переглянула свої наміри щодо запуску нових каналів. Вона остаточно передумала створювати телевізійний канал кіно, але сильно вірить у напрям спорту. До кінця року група приросте щонайменше одним спортивним каналом - на додачу до «Футболу» і «Футболу+». Імовірно, це буде HD-канал.

 

Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розповіла директор з розвитку медійного напряму бізнесу ЗАТ  «Систем Кепітал Менеджмент», голова наглядової ради медіагрупи «Україна» Катерина Лапшина.

 

«Есть чёткое понимание, что это направление может развиваться, поэтому до конца года оно прирастёт как минимум ещё одним каналом. Будет ли это новый канал, или какой-то из уже существующих каналов в формате HD - решим по итогам переговоров с кабельными сетями и после выяснения потребности зрителя. Например, мы предполагаем, что достаточную контентную базу мы сможем сформировать до конца года, однако здесь возникает вопрос: готов ли потребитель смотреть отдельно стоящий спортивный канал, а не, допустим, футбольный канал в сочетании с другим спортивным контентом. Это и есть предмет отдельного изучения. Но HD-канал мы точно хотим запустить к началу 2012 года», - зазначила пані Лапшина.

 

Наразі група визначається з форматом ще одного каналу, великою мірою орієнтованого на жіночу аудиторію.

 

Плани щодо показу кіно трансформувалися убік мультимедійної платформи, з якої можна буде через інтернет транслювати відео і на екрани комп'ютерів, і в телевізори. «Нам интересно нелинейное телевидение - отложенное программирование, программирование по запросу пользователя. Поэтому мы, скорее, смотрим именно на эту часть», - розповідає Катерина Лапшина.

 

З точки зору бізнес-моделі сервіс поєднуватиме три блоки: безкоштовний контент, передплату і VOD (відео за запитом). Наразі ведуться переговори з найбільшими світовими розробниками щодо створення технологічної платформи для такого сервісу.

 

Нагадаємо, наприкінці 2010 року відеосервіс запустив портал «Точка» (tochka.net), що також входить до медіагрупи. Детальніше про нього можна прочитати тут.  За словами Катерини Лапшиної, наразі найбільшою популярністю відвідувачів користуються фільми (60%) та серіали (22%). Сервіс має 300 тис. унікальких відвідувачів на місяць, кількість переглядів відео - близько 1 млн на місяць. Загалом станом на початок червня сервіс мав близько 6 тис. асетів (епізодів).

 

 «Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду