Інформація про структуру власності «Межигір’я» не зацікавила жоден національний телеканал

6 Червня 2011
23211
6 Червня 2011
20:55

Інформація про структуру власності «Межигір’я» не зацікавила жоден національний телеканал

23211
Інформація про структуру власності «Межигір’я» не зацікавила жоден національний телеканал

Інформація про структуру власності президентської резиденції «Межигір'я», яка раніше була державною, а зараз знаходиться у приватній власності, не зацікавила жоден український загальнонаціональний телеканал. Про це сказав журналіст інтернет-видання «Українська правда» Сергій Лещенко під час телемарафону «Повний доступ», організованого громадським рухом «Стоп цензурі!» в ефірі каналу ТВі 6 червня.

 

За словами Сергія Лещенка, він з 2009 року проводить журналістське розслідування і виявив, що насправді в минулому державна резиденція шляхом низки операцій була відчужена і приватизована на фізичних осіб, близьких до сина президента.

 

Ведучий марафону Мустафа Найєм нагадав, що вперше Віктор Янукович дав обіцянку показати журналістам «Межигір'я» в грудні 2009 року під час передвиборної кампанії. Це сталося в студії Савіка Шустера після закінчення ефіру. У червні 2010 року президент публічно запросив журналістів до «Межигір'я».

 

Нагадаємо, рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір'я». Про акцію було повідомлено Новопетрівську сільраду в п'ятницю, 3 червня. У суботу, 4 червня, Київський окружний адміністративний суд заборонив акцію під «Межигір'ям», задовільнивши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

 

Журналісти заявили, що приїдуть до «Межигір'я», щоб проконтролювати виконання рішення суду. 6 червня під «Межигір'ям» зібралися близько 50 журналістів. Віктор Янукович проїхав повз них не спиняючись, натомість до преси вийшла Дарка Чепак. За її словами, кортежу забороняє зупинятися служба безпеки президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду