Янукович підписав закон про заборону приватизації приміщень бібліотек, книгарень і державних видавництв

20 Травня 2011
15596
20 Травня 2011
17:19

Янукович підписав закон про заборону приватизації приміщень бібліотек, книгарень і державних видавництв

15596
Багато книгарень і видавництв зникали тільки через привабливе розташування їхніх приміщень
Янукович підписав закон про заборону приватизації приміщень бібліотек, книгарень і державних видавництв

Президент України 20 травня підписав Закон №3274-VI, яким забороняється приватизація приміщень бібліотек, книгарень і державних видавництв. Про це йдеться на його сайті. Таким чином, як заявляє прес-служба глави держави, президент «поклав край безжальному нищенню національного надбання і вивів з-під загрози приватизації, видворення, ліквідації тисячі бібліотек, сотні книгарень, десятки видавництв».

 

Повна назва закону - «Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)" щодо заборони приватизації приміщень, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва».

 

«Це, безумовно, значна передумова розвитку національної культури, літератури. У цьому також є ознака того, що суспільство нарешті виліковується від тяжкої хвороби - байдужості влади до потреб тих, хто її поставив - громадян», - йдеться у повідомленні прес-служби, яка також задається питанням, чому це сталося аж на двадцятому році існування держави: «Чому ті, хто так багато говорив про "націю", "мій народ", "історичну пам‘ять", пропускали повз вуха волання про допомогу й захист, коли держава, творчі колективи втрачали приміщення, а зрештою - й самі видавництва, поліграфічні підприємства, а на їх місці поспіль поставали вже приватні ресторани, бутики, казино та масажні салони?»

 

У повідомленні на сайті президента також розміщено перелік закладів, які зникли або опинилися під загрозою закриття у столиці. Це видавництва «Мистецтво», «Музична Україна», «Урожай», «Українська енциклопедія імені Миколи Бажана», головна редакція «Книги пам'яті України», журнали «Соняшник» і «Веселка», книжкові магазини «Сяйво», «Знання», «Абзац», «Планета», «Дружба», «Методична книга», «Технічна книга», «Сучасник», «Сузір`я», «Спортивна книга», «Пропагандист», «Поезія», «Медична книга» та ін. «Винні вони були лише в одному - їхні приміщення стояли в центрі», - робить висновок прес-служба Януковича.

 

Як писала ТК, Верховна Рада України 21 квітня 2011 року ухвалила закон про внесення зміни до статті 2 закону «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» щодо заборони приватизації приміщень, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва. За відповідний законопроект № 5449 проголосували 333 народних депутати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15596
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду