Нацрада вказуватиме в держреєстрі склад редакційних рад мовників і частки статутних фондів власників

14 Травня 2011
11779
14 Травня 2011
14:15

Нацрада вказуватиме в держреєстрі склад редакційних рад мовників і частки статутних фондів власників

11779
Нацрада вказуватиме в держреєстрі склад редакційних рад мовників і частки статутних фондів власників

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила нову форму ведення державного реєстру. Відповідне рішення було прийняте на засіданні 12 травня.

 

У реєстрі у відкритому доступі міститиметься вся інформація про телерадіоорганізації, яка є в розпорядженні Нацради, включаючи позивні й логотипи, формати, програмну концепцію, сітку мовлення, імена-прізвища всіх керівників (директора, продюсера, головного редактора тощо), дані про всі передавачі, про всі ліцензії та рішення Нацради, а також частки статутного фонду власників та склад наглядових органів, зокрема і редакційних рад.

 

Зазначимо, що дотепер Нацрада у держреєстрі не оприлюднювала частки статутного фонду власників та склад редакційних рад мовників, хоча володіє цією інформацією.

 

Заступник голови Нацради Лариса Мудрак наголосила, що нова форма держреєстру затверджена, зважаючи на набуття чинності закону про доступ до публічної інформації та змін до закону про інформацію. Попередня форма держреєстру була затверджена ще у 2007 році.

 

Пані Мудрак нагадала, що на оновленому торік сайті Нацради є окремий блок «Державний реєстр». «У зв\'язку з фінансовими проблемами ми не могли закінчити його наповнення. Маю надію, що до кінця місяці всі громадяни зможуть користуватися нашим оновленим реєстром», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11779
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду