Перший національний розпочав мовлення у Росії

13 Травня 2011
16749
13 Травня 2011
12:17

Перший національний розпочав мовлення у Росії

16749
Перший національний розпочав мовлення у Росії

Перший Національний телеканал почав мовлення в тестовому режимі на території Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України.

 

Тестове мовлення здійснюється на платформі НТВ. Після отримання ліцензії російської влади Перший Національний мовитиме постійно, зазначає голова Державного комітету з телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк. За його словами, ліцензія буде отримана вже у поточному році.

 

«Домовленості про впровадження українського телепродукту в російський ефір були досягнуті на найвищому рівні. І ми раді, що нам вдалося так швидко зреагувати. Це ще одна наша перемога, за якою підуть й інші. Адже українська діаспора надзвичайно поширена у світі. Наша мета - щоб усі українці за кордоном могли дивитися свій національний телеканал», - зазначає генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

Нагадаємо, планувалося, що міжнародна версія Першого національного почне мовлення в пакеті «НТВ+» 30 листопада 2010 року.

 

Раніше генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф повідомляв ТК, що міжнародна версія Першого розпочне супутникове мовлення в грудні, а НТКУ збирається звернутися до інших телеканалів з проханням надати на безоплатній основі якісний продукт, зокрема документальні фільми, для трансляції на міжнародному каналі.

 

Канал іномовлення створений насамперед для виходу на територію Російської Федерації. Нагадаємо, що 5 березня президент РФ Дмитро Медведєв у присутності журналістів пообіцяв Віктору Януковичу сприяти появі одного-двох українських телеканалів в Росії. Згодом в Адміністрації президента України уточнили, що було досягнуто домовленості саме щодо трансляції Першого національного. Пояснення, як це відбуватиметься, дав голова Міністерства зв'язку РФ Ігор Щеголев. На нараді він назвав оптимальним рішенням з точки зору розмірів території Росії розміщення таких каналів на супутниковій платформі «НТВ-Плюс». Тим часом МЗС України рекомендує українським мовникам у Росії підніматися на «Триколор-ТВ» або заходити в кабель замість дорожчого, а відтак, менш масового пакету «НТВ+».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду