Захур хоче продати Kyiv Post, якщо газета до вересня не вийде на самоокупність

21 Квітня 2011
14801
21 Квітня 2011
11:19

Захур хоче продати Kyiv Post, якщо газета до вересня не вийде на самоокупність

14801
Захур хоче продати Kyiv Post, якщо газета до вересня не вийде на самоокупність

Власник Kyiv Post Мохаммад Захур готовий продати газету за $2,4 млн. Про це він повідомив у коментарі газеті «Коммерсантъ».

 

За його словами, на сьогодні Kyiv Post є збитковим виданням. «Я бізнесмен, а не політик. Цей бізнес приносить мені не політичні дивіденди, а щомісячний збиток у $80 тисяч. Ми поки що субсидуємо Kyiv Post, але так не може тривати вічно», - зазначив пан Захур.

 

Вартість газети у $2,4 млн він оцінив, виходячи із суми, яку він сплатив, коли купував Kyiv Post у 2009 році, та вкладених у неї коштів.

 

«Я запропонував редакції до 1 вересня надати мені бізнес-план щодо подальшого розвитку чи викупити видання. Якщо до того часу газета стане прибутковою, тоді до питання продажу ми не повернемось, якщо ні, то будемо шукати покупців», - додав він.

 

Нагадаємо, 20 квітня на зустрічі між Мохаммадом Захуром та колективом видання було оголошено про створення редакційної ради Kyiv Post (editorial board), до якої увійдуть Браян Боннер (екс-головний редактор), а також Роман Олеарчик, Катя Горчинська (нині - заступники головного редактора) та Джеймс Марсон (редактор рубрики «Бізнес»), яка тимчасово керуватиме виданням. «Це тимчасове рішення дозволить нам повернутися до роботи і, в той же час, продовжувати узгоджувати в деталях більш довгострокове рішення та контракти», - зазначено в спільній заяві Мохаммада Захура і Kyiv Post.

 

Раніше, 15 квітня, редакція газети Kyiv Post заявила про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця, який намагався заборонити публікацію інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком. Одна з вимог страйку - поновити на посаді головного редактора газети Kyiv Post Браяна Боннера. Сам Микола Присяжнюк заявив, що задоволений своїм інтерв'ю. Він наголосив, що не має жодного відношення до конфліктів усередині редакції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14801
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 518
19.04.2011 11:42
Олег Бардяк, для «Української правди»
34 436
15.04.2011 18:31
Катерина Панова, для «Детектор медіа»
38 407
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
//
4753 дн. тому
А Камалия почём? Она тоже вроде как прибыль не приносит...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду