«Репортери без кордонів» висловлюють обурення з приводу звільнення головреда Kyiv Post

19 Квітня 2011
24120
19 Квітня 2011
13:37

«Репортери без кордонів» висловлюють обурення з приводу звільнення головреда Kyiv Post

24120
А КНМП закликає журналістів не бути штрейкбрехерами
«Репортери без кордонів» висловлюють обурення з приводу звільнення головреда Kyiv Post

«Репортери без кордонів» висловлюють глибоке обурення з приводу звільнення Браяна Боннера з посади головного редактора української англомовної газети Kyiv Post. Про це йдеться у заяві міжнародної правозахисної організації, розповсюдженій 19 квітня.

 

Нагадаємо, Брайана Боннера було звільнено 15 квітня, за версією редакції, через те, що він відмовився виконати вказівку власника газети і зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком. Редакція газети Kyiv Post заявила про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця. А 19 квітня журналістів Kyiv Post не пустили до офісу за розпорядженням генерального директора Джима Філіппоффа.

 

«Репортери без кордонів» наголошують, що власники ЗМІ ніколи не повинні втручатись у редакційну політику, що є дуже важливим для гарантування незалежності ЗМІ.

 

«Усунення Боннера відбулося на фоні настання тяжких часів для українських ЗМІ, коли влада стає все більше налаштованою проти критики. Зараз, вочевидь, останньою зброєю влади стали звільнення, які використовуються, щоб позбутись журналістів, які не бояться говорити відкрито», - йдеться у повідомленні.

 

Також у заяві зазначається, що свобода ЗМІ різко погіршилась в Україні з того часу, як до влади прийшов Віктор Янукович. Зараз Україна посіла 131 місце зі 178 у Всесвітньому рейтингу свободи слова від «Репортерів без кордонів».

 

У свою чергу Київська незалежна медіа-профспілка закликає журналістів у конфлікті навколо газети Kyiv Post «не ганьбитися і не ставати штрейкбрехерами». За інформацією КНМП, видавець веде переговори з однією редакційною командою, яка має прийти на зміну страйкуючої редакції. КНМП вважає, що згода вийти на роботу в Kyiv Post на місце журналістів, які відстоюють свої права, чорною плямою ляже на репутацію тих, хто погодиться на подібне.

 

«Хоча нас і сварять за брак цехової солідарності, але ми часто виявляли її і перемагали в боротьбі за свої права, - каже голова Комітету КНМП Юрій Луканов, - Але ніколи не було такого, щоб журналісти підставляли колег, які борються за свої права. Хочеться вірити, що такого і не станеться».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24120
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 517
19.04.2011 11:42
Олег Бардяк, для «Української правди»
34 435
15.04.2011 18:31
Катерина Панова, для «Детектор медіа»
38 404
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду