Сенатори США занепокоєні станом свободи преси в Україні

18 Квітня 2011
29464
18 Квітня 2011
13:00

Сенатори США занепокоєні станом свободи преси в Україні

29464
Сенатори США занепокоєні станом свободи преси в Україні

Сенатори США стурбовані тим, що звільнення головного редактора української англомовної газети Kyiv Post Браяна Боннера підриває свободу преси. Свою стурбованість делегація сенату США висловила українському уряду. «Активна незалежна преса є обов\'язковою умовою успіху демократії», - наголошується в повідомленні делегації.

 

Делегація сенату США на чолі із заступником лідера сенатської меншості Джоном Кайлом, до складу якої також входили сенатори Джефф Сешнз, Майк Крапо та Рон Джонсон, зустрілися зі старшим редакторським складом газети Kyiv Post під час свого візиту до Києва, що триває 16-18 квітня.

 

Протягом візиту делегація мала також зустрічі з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним, опозиційними лідерами Юлією Тимошенко та Арсенієм Яценюком і з представниками громадянського суспільства.

 

У повідомленні делегації вказано, що прес-служба президента України і деякі ЗМІ поширили цитати висловлювань сенатора Джеффа Сешнза, не звіривши їх із ним. «У цитатах допущено неточності. Сенатор рішуче заохочував демократичні реформи і економічне зростання на основі міцного верховенства права в Україні», - зазначено в повідомленні.

 

Зокрема, сенатори висловили українським посадовцям своє занепокоєння щодо погіршення інвестиційного клімату і порушили низку прикладів, коли з американськими фірмами, включно із тими, що працюють у зерновому секторі, не поводяться справедливо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29464
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 516
15.04.2011 18:31
Катерина Панова, для «Детектор медіа»
38 403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду