Реєстрація інтернет-ЗМІ Дніпропетровська – першоквітневий жарт журналіста?

11 Квітня 2011
18723
11 Квітня 2011
16:24

Реєстрація інтернет-ЗМІ Дніпропетровська – першоквітневий жарт журналіста?

18723
Реєстрація інтернет-ЗМІ Дніпропетровська – першоквітневий жарт журналіста?

Редактор і засновник сайту «Журналістика Дніпропетровська» Сергій Воробей стверджує, що інформація про запровадження реєстрації інтернет-ЗМІ Дніпропетровщини губернатором Олександром Вілкулом - це його першоквітневий жарт. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Сергій Воробей заявляє, що він є автором інформації, яку виклав 1 квітня на своєму сайті «Журналістика Дніпропетровська». «Телефонували колеги, питали і сміялися. Потім це затихло. А 6 квітня цей матеріал був викладений на сайті Deutsche Welle. Я зв'язався з Deutsche Welle, вони зняли цей матеріал. Але до того моменту це вже широко розійшлося по мережі. Жарт затягнувся. Я викладав спростування ще в понеділок (4 квітня), сьогодні (11 квітня) мені довелося скликати прес-конференцію, тому що "Стоп цензурі!" виступив із заявою», - сказав він.

 

На зауваження ТК, що на сайті «Журналістика Дніпропетровська» немає жодної дати, яка б доводила, що це повідомлення датоване 1 квітня, відтак виникають сумніви в тому, що це першоквітневий жарт, пан Воробей порадив зайти в календар сайту по даті 1 квітня, де відображатимуться тільки новини за цей день.

 

Доказом на користь того, що це жарт, пан Воробей вважає «маразматичність» ідеї запроваджувати реєстрацію тільки в одній області.

 

За словами Сергія Воробея, він не вперше придумує тематичні жарти: «Торік я жартував над прес-службою міськвиконкому, цього року на "Журналістиці Дніпропетровська" вирішив пожартувати над прес-службою адміністрації».

 

Водночас редактор сайту запевняє, що не мав претензій з боку прес-служби адміністрації. «У мене гарні відносини із Сергієм Мілютіним (начальник управління преси та інформації ОДА. - ред.). Він і сміявся, і плакав, тому що його дістали дзвінками 6 квітня, коли пішли посилання на Deutsche Welle. Мені претензій ні офіційно, ні неофіційно з боку прес-служби адміністрації ніхто не висловлював. Сьогодні (11 квітня. - ред.) ми були разом на прес-конференції, де Мілютін сказав, що до мене претензій немає, вони нормально це сприйняли як жарт, і, зрештою, вийшов непоганий піар», - прокоментував Сергій Воробей.

 

Нагадаємо, 6 квітня в засобах масової інформації було поширено повідомлення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула про те, що незабаром він підпише наказ про запровадження тимчасових правил реєстрації інтернет-ЗМІ. Як зазначив очільник адміністрації, такі дії викликані бажанням навести лад в інформаційному просторі. Громадський рух «Стоп цензурі!» застеріг Вілкула від незаконного рішення, яке прямо суперечать положенням Конституції України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18723
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей Воробей
4735 дн. тому
Спасибо. А вывод даты в самом материале я добавлю. ;)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду