Кабельники не хочуть вказувати в ліцензіях повний перелік програм

1 Березня 2011
14293
1 Березня 2011
15:17

Кабельники не хочуть вказувати в ліцензіях повний перелік програм

14293
Кабельники не хочуть вказувати в ліцензіях повний перелік програм

Асоціація «Телекомунікаційна палата України» виступає проти повернення старих форм ліцензування провайдерів програмної послуги, а саме обов'язку вказувати в ліцензіях повний перелік програм, а не лише універсальну програмну послугу.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23 лютого вирішила знову зобов'язати провайдерів програмної послуги вказувати в ліцензіях повний перелік програм, які вони надають абонентам, а не лише склад універсальної програмної послуги.

 

Формально, за даними асоціації, документ ще не набрав юридичної сили, оскільки не пройшов обов'язкову реєстрацію в Мін'юсті й опублікування в спеціальних виданнях. Але провайдери висловлюють своє занепокоєння ймовірними наслідками рішення Нацради.

 

У Телекомпалаті зазначають, що тепер навіть при заміні одного каналу в переліку провайдери змушені по суті заново проходити процедуру ліцензування.

 

«Поновлення старих форм ліцензування - це великий крок назад для галузі. Крім бюрократизації процесів, загрози санкцій та непрозорості прийняття рішень, зміни загрожують провайдерам багатомісячним очікування при заміні будь-якого каналу», - коментує директор Телекомпалати Костянтин Грицак. На його думку, це суперечить заявленому курсу на спрощення дозвільних процедур.

 

Телекомунікаційна палата нагадує, що на початку 2011 року подала на розгляд Нацради пропозиції по новому Положенню про ліцензування. «Ми пропонуємо Нацраді зараз не реанімувати сумнівні нормативні акти, а зосередитися на розробці й ухваленні нового регламенту отримання ліцензії», - наголосив пан Грицак.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14293
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бузиик
4797 дн. тому
Не процедуру перелицензирования надо проходить кабельникам, а к 242 (....деятельность с нарушением условий лицензии.... ) статье УК от ментов по заказу Интера готовиться...Или сети отдавать нам по-быстрому.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду