Андрій Клименко залишає «Максиму»

24 Лютого 2011
18439
24 Лютого 2011
12:48

Андрій Клименко залишає «Максиму»

18439
Андрій Клименко залишає «Максиму»

Засновник та керівний директор рекламної агенції «Максима Україна» Андрій Клименко (на фото) залишає компанію. Про це повідомляє Sostav.ua із посиланням на прес-службу агентства.

 

Як зазначається у повідомленні, пан Клименко вирішив не подовжувати контракт з агентством, яке очолював з 2005 року. Контракт закінчується 7 квітня, а з 8 квітня директором агенції буде Юрій Гераськін, раніше - генеральний директор компанії «Стиль Радіо» (радіобаїнгове агентство - ТК).

 

Андрій Клименко сподівається, що російські партнери викуплять його частку в агентстві. «На сегодня свою миссию в "Максиме" я считаю полностью выполненной. Я с гордостью передаю агентство в управление своим партнерам и могу с уверенностью сказать, что горжусь каждой сделанной в "Максиме" работой», - цитує його слова прес-служба.

 

Нагадаємо, наприкінці 2009 року російська «Максима» втратила свого головного клієнта - МТС (телекомоператор перейшов на обслуговування до групи АДВ). Хоча обидві компанії підконтрольні одному холдингу - АФК «Система». Водночас в Україні баїнг для МТС усе ще здійснює «Максима», стратегічне планування - Mindshare.

 

Як повідомив Андрій Клименко «Детектор медіа», наразі домовленості з ВАТ «Система Масс-медиа» (керує медійними активами АФК «Система») про викуп частки ще не досягнуто. Російська сторона вирішила взяти тайм-аут. Вона є мажоритарним співвласником, пан Клименко - міноритарним.

 

Зо словами Клименка, найближчим часом він планує відпочити з родиною (за даними учасників ринку, родина має бізнес з нерухомості на Кіпрі).

 

Нещодавно пана Клименка бачили в групі Publicis, але, за його словами, повертатися до рекламного бізнесу у найближчі 3-4 місяці він не планує.

 

Пояснити вибір нового гендиректора Андрій Клименко не зміг, оскільки, повідомив він, російська сторона призначила його одноосібно, без погодження: «Я був проти такого вибору. Я не знаю, які професійні якості у цієї людини».

 

Як зазначив ТК генеральний менеджер українського Mindshare Валерій Варениця, наразі ніяких змін у співпраці з МТС не відбувається.

 

За даними ВРК, білінг агентства «Максима Україна» 2010 року склав 200 млн грн. Основні клієнти: Comfy, Carlsberg Group (Львівське), «Чумак», МТС.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18439
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду