АНРВУ: У січні тиск на регіональні видавництва зменшився. Через свята?

22 Лютого 2011
31109
22 Лютого 2011
08:55

АНРВУ: У січні тиск на регіональні видавництва зменшився. Через свята?

31109
АНРВУ: У січні тиск на регіональні видавництва зменшився. Через свята?

Протягом першого місяця 2011 року тиск на регіональні видавництва преси був меншим, ніж у грудні 2010-го. Якщо в грудні та листопаді на питання «Чи стало складніше вести видавничий бізнес у вашому регіоні?» ствердно відповіли 43% видавців, то в січні - 25%.

 

Такі дані отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) в ході чергового галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах за підтримки проекту «У-Медіа».

 

Відносне покращення умов ведення бізнесу АНВРУ пов'язує з новорічними святами, нагадуючи, що схожі результати можна було спостерігати під час літніх відпусток.

 

Також у січні 15% представників регіональних редакцій заявили про тиск на журналістів та редакторів під час підготовки матеріалів.

 

10% опитуваних вказали на труднощі, пов'язані з розповсюдженням видань, в тому числі у зв'язку з виходом критичних матеріалів. Так, видавці з Полтави заявили про перешкоди в роботі кіосків з реалізації газет та журналів. «Йдеться про безпідставні вилучення з реалізації видань для перевірки, накладення штрафів на кіоски з реалізації з досить спірними підставами», - повідомляє АНРВУ. А у Вінниці мережа «Сільпо» припинила брати газету на реалізацію після виходу матеріалу про вартість продуктового кошика в різних супермаркетах міста.

 

АНРВУ об'єднує понад 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої газетної асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім форумом редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31109
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду