«Укртелефільм» 2011-го планує зняти 11 фільмів

18 Лютого 2011
16289
18 Лютого 2011
08:54

«Укртелефільм» 2011-го планує зняти 11 фільмів

16289
«Укртелефільм» 2011-го планує зняти 11 фільмів

Студія телевізійних фільмів «Укртелефільм», відповідно до тематичного плану на 2011 рік, має створити 11 фільмів. Про це ТК розповів генеральний директор студії Юрій Сторожук.

 

З грудня 2010 року «Укртелефільм» власним коштом розпочав створення телевізійних фільмів культурницької тематики, використовуючи архівні матеріали студії.

 

Перший фільм, прем\'єра якого відбулася у грудні 2010 року на телеканалі «Культура», було присвячено Богдану Весоловському, майстру української естрадної пісні.

 

У січні 2011-го режисер Олег Бійма створив 24-хвилинний фільм про Павла Тичину до 120-ї річниці з дня народження поета. Прем\'єрний показ відбувся також на «Культурі», крім того фільм презентували у музеї-квартирі Павла Тичини.

 

Зараз Олег Бійма знімає фільм про Олександра Білаша, приурочений до 80-ї річниці з дня народження українського композитора. Стрічку, яка незабаром буде звершена, теж планують показати на телеканалі «Культура».

 

Ще «Укртелефільм» хоче створити документальні фільми про Петра Панча, Євгена Станковича, Івана Драча, Дмитра Павличка, Миколу Вінграновського, Лесю Дичко.

 

«Зафільмовуючи імена української культури, ми намагаємося провести паралелі, використовуючи архівні зйомки та фіксуючи сьогодення. На мою думку, саме ці паралелі-порівняння мають особливо зацікавити глядачів», - підкреслив Юрій Сторожук, додавши, що ще планується зробити фільм про Чорнобильську трагедію.

 

Наразі «Укртелефільм» оголосив Всеукраїнський конкурс «Двадцять років потому» - на кращий кіносценарій документального фільму до 20-ї річниці Незалежності України.

 

«Наша мета - не переформатувати студію, а відродити "Укртелефільм" як виробника телевізійних фільмів. Звісно, наш продукт становить більший інтерес для громадського мовлення чи для культурницьких телеканалів. Але ми відкриті до співпраці, цього року плануємо розширювати ринок, будемо пропонувати свої фільми до показу також і комерційним каналам. Щоб у нашому ефірі йшли якісні україномовні фільми від українського виробника», - зазначив пан Сторожук.

 

Про те, що на «Укртелефільмі» активізувався творчо-виробничий процес, зокрема 2010-го знято шість фільмів, зазначив у своїй доповіді й голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк, виступаючи на підсумковій колегії 17 лютого 2011 року.

 

Анастасія Самошина, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду