Американського тележурналіста побито під час розгону антиурядової демонстрації у Бахрейні

17 Лютого 2011
19901
17 Лютого 2011
14:30

Американського тележурналіста побито під час розгону антиурядової демонстрації у Бахрейні

19901
Американського тележурналіста побито під час розгону антиурядової демонстрації у Бахрейні

Репортер служби новин американського каналу ABC постраждав сьогодні під час придушення армією виступів опозиції на центральній площі Манами - столиці королівства Бахрейн, повідомляє Daily Mail.

 

Журналіст Мігель Маркес перебував на телефонному зв'язку з редакцією, коли його атакувала група чоловіків з дубинками. Попри крики «ні, я репортер, і я вже йду», його жорстоко побили. На площі армія, контрольована правлячою королівською родиною, розганяла демонстрантів, використовуючи бронетехніку та сльозогінний газ.

 

Мітингарі висували дві вимоги: щоб королівська родина (сунніти) відмовилась від усіх високих постів в уряді та виправила несправедливість щодо релігійної більшості населення країни (шиїтів), яких дискримінують, не даючи можливості працювати у держструктурах та армії. Від початку протестів у країні, як повідомляють західні ЗМІ, загинуло щонайменше шестеро людей.

 

Напередодні  спецкора служби новин американського каналу CBS News Лару Логан побили в Каїрі. Відтіснивши журналістку від решти членів знімальної групи, молодики з натовпу били дівчину та домагалися її. Вгамувати нападників вдалося 20-ти єгипетським солдатам. Після інциденту Лару Логан доставили до готелю. Наступного ранку вона вилетіла до США, де її поклали до шпиталю.

 

Революційна ситуація, окрім Бахрейна, наразі зберігається в Алжирі та Ємені. У Тунісі та Єгипті відбулася зміна влади, що супроводжувалася заворушеннями.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19901
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду