Люк Гардінг відмовився від роботи в Росії

17 Лютого 2011
26756
17 Лютого 2011
11:14

Люк Гардінг відмовився від роботи в Росії

26756
Люк Гардінг відмовився від роботи в Росії

Кореспондент британської газети The Guardian у Москві Люк Гардінг залишає Росію. Про це він розповів у коментарі радіостанції «Эхо Москвы».

 

За словами журналіста, це рішення він прийняв через те, що термін його нової візи має закінчитися вже у травні цього року, хоча пан Гардінг планував працювати у РФ протягом двох років. «Я та моя сім`я сприймає це як гру. Ми просто повернемося до Лондона», - сказав Гардінг.

 

Він розповів, що після війни в Південній Осетії у 2008 році представник російського МЗС назвав його статті «поганими для Росії» і рекомендував йому виїхати.

 

Як повідомляла ТК, тиждень тому Люка Гардінга не пропустила до Росії прикордонна служба в аеропорті. Редакція The Guardian пов'язувала інцидент зі співпрацею видання з проектом Wikileaks. Зокрема, йдеться про матеріал Гардінга, у якому той прокоментував одну і з публікацій Wikileaks, де стверджувалося, що при Володимирі Путіні Росія перетворилася на «фактично мафіозну державу». Після численних публікацій Люку Гардінгу надали візу та акредитацію до травня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду