Джеймс Мердок: «Читачі розуміють, що професійна журналістика коштує грошей»

11 Лютого 2011
26516
11 Лютого 2011
10:37

Джеймс Мердок: «Читачі розуміють, що професійна журналістика коштує грошей»

26516
Фрагменти інтерв’ю німецькій діловій газеті Handelsblatt директора компанії, що відповідає за Європу й Азію Джеймса Мердока, сина медіамагната Руперта Мердока
Джеймс Мердок: «Читачі розуміють, що професійна журналістика коштує грошей»

Після підготовки тривалістю в декілька місяців News Corp запускає в цифрове майбутнє платну газету для iPad, яка називається The Daily. «День» публікує фрагменти інтерв'ю німецькій діловій газеті Handelsblatt директора компанії, що відповідає за Європу й Азію Джеймса Мердока, сина медіамагната Руперта Мердока.

 

38-річний Джеймс Мердок (James Murdoch) - директор медіа-концерну News Corp, що відповідає за регіони Європи й Азії. Мердок-молодший вивчав в Гарварді кіномистецтво та історію, але 1995 року покинув університет. Джеймс Мердок відповідає за платні телеканали BSkyB у Великій Британії, Sky Італія und Sky Німеччина. Крім того, в зоні його відповідальності - телебізнес на таких важливих і швидкозростаючих ринках, як Індія та Китай. В імперію Мердока входять також газети Times, Sun, News of the World.

 

«Фактично у споживача в майбутньому буде більше контролю за нашим продуктом, за контентом і тим, як його використовувати. Він вирішує сам. Те, як ми представимо ціни і контент, аби дати йому такий контроль, стане вирішальним для нашого успіху. Я переконаний, що клієнт хоче платити, якщо є хороша пропозиція. Наш досвід введення платного доступу до сайтів газет The Times і The Sunday Times надихає. Читачі розуміють, що професійна журналістика коштує грошей. Якщо пильніше поглянути, то готовність платити за якісний контент зростає. Наприклад, у нас є зростання цифрового платного телебачення у Великій Британії, Італії, Німеччині й Індії. Порівняно з ціною за обід у ресторані наші ціни дуже конкурентоспроможні. Я не чекаю, що 13-річний інтернет-фрік стане абонентом платного телеканала. Але ми помічаємо, що дедалі більше молодих сімей купують передплату, тому що це просто, доступно за ціною і дає величезний вибір. Привчити молодих людей читати газети - особлива проблема не лише через інтернет, а через кількість газет, що пропонує ринок. Але я не настільки песимістичний, як інші видавці. У тих, хто дійсно інвестує в якість, як ми це робимо в Times, буде прекрасне майбутнє.

 

- Ви у свої 38 років - виняток. Більшість представників економічної еліти читають сьогодні значно менше. У них просто немає часу.

- Абсолютно вірно. Це наше завдання. Ми повинні напружитися, аби з правильною пропозицією в інтернеті залучити тих читачів, яких ми втратили. Це головне завдання у всіх медіа-бізнесів на планеті. Планшетники - це неймовірно важливий крок у цифровий медіасвіт. Можна їх використовувати як телеекран, як браузер і як прилад для друкованого слова, як нову форму щоденної газети. Це захоплюючий розвиток.

 

- Що робить The Daily оригінальною?

- The Daily ближче до бульварного видання, ніж New York Times, але не йдеться про різницю між журналістикою і «жовтизною». Ми розповідатимемо в The Daily історії в новий спосіб. Для нас це стратегічно важливий проект. Якщо проект «вистрілить», то можемо почати скорочувати високі витрати на друк, поширення та електроенергію, необхідні для випуску друкованих газет. Це могло б багато що змінити.

 

- Медіа-галузь потребує політичної підтримки, аби захищати свої права?

- Ми повинні принципово відмовитися від дуже значного держрегулювання. Це була б справді остання можливість...

Наше завдання - запропонувати максимально якісну журналістику і дати слово досвідченим, зосередженим і розумним журналістам.

 

- Чого ви у нього [батька] вчитеся?

- Учитися у мого батька - це величезна перевага, яка є в моєму житті. Спосіб, яким він управляє бізнесом, учить мене не обмежуватися традиційними знаннями і рухатися вперед своїм шляхом, усупереч скептикам.

 

Handelsblatt, переклад Media-Day.ru

Переклад опубліковано на сайті  газети «День»

Фото- vedomosti.ru 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Handelsblatt
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26516
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду