Проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» продовжено до кінця 2012 року

24 Січня 2011
9652
24 Січня 2011
10:49

Проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» продовжено до кінця 2012 року

9652
Проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» продовжено до кінця 2012 року

Європейський Союз та Рада Європи погодили продовження проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» до кінця 2012 року. Протягом двох наступних років проект продовжить підтримку гармонізації законодавства і його виконання. Про це йдеться в офіційному повідомленні проекту.

 

Значна увага в рамках продовження спільної програми буде присвячена гармонізації законодавства, що стосується діяльності медіа, з Acquis communautaire (правовою системою) Європейського Союзу та стандартами Ради Європи стосовно інформації та свободи вираження поглядів. Громадське мовлення, телекомунікації та перехід на цифрове мовлення будуть одними з ключових напрямків роботи.

 

У практичній площині основна увага приділятиметься оперативному виконанню реформованого законодавства. Сюди входитиме допомога у становленні громадського мовника, підвищенні ефективності, незалежності та прозорості діяльності медіа регулятора (Національної ради з питань телебачення і радіомовлення), а також реалізації нещодавно прийнятого законодавства щодо доступу до інформації. Експертна допомога надаватиметься і протягом періоду переходу на цифрове мовлення, задля гарантування вільного, прозорого та недискримінаційного доступу до нових систем та послуг.

 

Нагадаємо, проект в Україні стартував у вересні 2008 року. Його метою є підвищення стандартів журналістської діяльності в Україні задля забезпечення через медіа більш об'єктивної, збалансованої та повної інформації для громадськості.

 

Проект, зокрема, долучився до ратифікації Україною Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Також був налагоджений діалог між представниками органів місцевої влади, медіа та організацій громадянського суспільства довкола проблем місцевих громад. Аналіз та рекомендації, надані експертами Ради Європи, сприяли наближенню нещодавно ухваленого Верховною Радою закону «Про доступ до публічної інформації» до європейських стандартів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9652
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду