Газета «Левый берег» припинила існування

18 Січня 2011
16753
18 Січня 2011
16:52

Газета «Левый берег» припинила існування

16753
Газета «Левый берег» припинила існування

Інститут Горшеніна, керівний партнер проекту «Левый берег», і редакція газети оголосили про припинення видання друкованої версії газети. Про це йдеться в їхній офіційній заяві.

 

«З листопада 2010 року група інвесторів газети "Левый берег" припинила фінансування газети. Хочемо підкреслити, що редакція газети не зазнавала ніяких форм тиску з боку чинної влади. Водночас ми не володіємо інформацією, чи був подібний тиск на бізнес-структури, які належать інвесторам видання», - сказано в заяві.

 

Творчий колектив редакції «Левый берег» продовжує свою роботу в межах інтернет-проекту Інституту Горшеніна Lb.ua. «Ми щиро сподіваємося, що зможемо не лише зберегти все те найкраще, що було в друкованій версії "Левого берега", але й вивести Lb.ua на якісно новий рівень розвитку», - зазначено в повідомленні. Нагадаємо, що шеф-редактором сайту Lb.ua є Соня Кошкіна.

 

Як уже писала ТК, останній номер тижневика вийшов наприкінці жовтня 2010 року. Редакція сподівалася, що видання відновить свій вихід у грудні, але цього так і не сталося.

 

Як розповів ТК редактор відділу «Експертиза» (а відтепер редактор відділу «Економіка») «Левого берега» Андрій Яніцький, остаточне рішення про те, що газета більше не виходитиме, редакції повідомили 17 січня. Водночас запевнили, що всі залишаються працювати в інтернет-проекті.

 

«Левый берег» - проект Інституту Горшеніна, президентом якого є дніпропетровський бізнесмен Вадим Омельченко (у 1997-1998 роках - керівник групи радників віце-прем'єра Сергія Тігіпка, у 2000-2006 роках - віце-президент корпорації «Інтерпайп»). Тижневик стартував у квітні 2008 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16753
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
atos
4843 дн. тому
Очень жаль,что " ЛБ" закрывается в печатном виде. Правда,я знакомился с ее материалами в "инете". Хочется пожелать коллективу издания и персонально Сони Кошкиной писать ТОЛЬКО П Р А В Д У --какая бы она ни была. Не надо подыгривать ни "оранжевым",ни "бело-голубым". Работайте,творите добро,показывайте что то хорошее,хотя его сейчас мало, но только на негативе , и особенно ВРАНЬЕ , в РАЙ нам путь закрыт.
хехе
4843 дн. тому
разные там люди писали, очень разные. всех под одну гребенку нельзя. я лично по фамилиям ориентировался.
Alex
4844 дн. тому
Да ладно вам, ребята, ведь в принципе все понятно: выборов в этом году не будет, бумажная версия "жрет" уйму денег и ни разу не окупается. Все играют в супер независимых журналистов, все, особенно "мэтры". Повторю: играют! Независимыми, на самом деле, являются единицы. Соня Кошкина абсолютно искусственно сделанная величина - ни для кого не секрет. Ну будет сайт.ну и пусть будет. Тем более, что Институт Горшенина вливается в некое европейское ПР-Агентство (www.unian.net/ukr/news/news-416762.html). У кого-то остались сомнения по поводу независимости и непредвзятости того, что будет происходить на сайте? Ну-ну... Журналист этой газеты, вы или до невозможности наивный человек, скорее всего в силу своей молодости, либо простой корр, в силу тех же причин, который еще верит в какие-то идеалы. Взрослейте
читатель этой газеты
4844 дн. тому
журналисту этой газеты: а вы небось себя считаете умным? в вашей газете одной кошкиной (не говоря уже о шевченко) хватает чтобы понять что такую писню разве что на туалетной бумаге печатать надо
пизта
4844 дн. тому
в этой стране невозможно реальное волеизьявление, а поэтому газеты и дальгше будут закрываться. это все следствие одной простой вещи: несовместимость совместимого, и географическая неопределенность и непонятность. вот именно поэтому ак и происходит
журналист этой газеты
4844 дн. тому
а вы, Елена, небось считаете себя умной
Елена
4844 дн. тому
Агитационный листок перестали финансировать, но плацдарм под следующие выборы сохранили. Если партия скажет Надо! - че ж не напечатать тысчонку другую. Особенно смешны вип-тусовки по случаю так сказать юбилеев подобных карманных продуктов. А журналисты этой газеты небось считают себя свободными и независимыми)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду