«Медіафронт» позивається до СТБ і просить суд зобов’язати звільнити Бородянського

4 Січня 2011
17738
4 Січня 2011
14:59

«Медіафронт» позивається до СТБ і просить суд зобов’язати звільнити Бородянського

17738
«Медіафронт» позивається до СТБ і просить суд зобов’язати звільнити Бородянського

Профспілка «Медіафронт» подала позов до Шевченківського районного суду на телеканал СТБ. Про це у блозі на сайті «Української правди» пише Осман Пашаєв.

 

Інтереси профспілки у суді представлятимуть Тетяна Монтян та Юрій Свірко.

 

У позовній заяві профспілка вимагає визнати протиправними дії та бездіяльність відповідача стосовно дотримання положень Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». Оскільки, як вже писала ТК, осередок «Медіафронту» СТБ вважає, що реорганізацію, що розпочалася 1 грудня 2010 року на СТБ, проведено з порушеннями чинного законодавства України, оскільки не було погоджено з первинним осередком профспілки.

 

У зв'язку з цим позивач просить усунути це порушення та скасувати накази про реорганізацію, скорочення штату та звільнення співробітників - членів профспілки; провести узгодження реорганізації департаменту інформаційно-аналітичного мовлення відповідача, та узгоджувати з позивачем будь-які, скорочення членів профспілки та скорочення і звільнення членів виборних органів позивача. Також у заяві йдеться про необхідність визнати незаконною відмову перераховувати членські внески через бухгалтерію відповідача, а також зобов'язати цю бухгалтерію згідно рішення профспілки про встановлення внесків перераховувати позивачу 0,5% від нарахованої зарплати, але не менше 30 гривень на місяць від кожного члена профспілки.

 

Крім того, позивач просить зобов'язати ЗАТ «Міжнародний медіа центр - СТБ» розірвати трудовий договір (контракт) з керівником підприємства Володимиром Бородянським, «оскільки він порушує закони та законодавство про працю, про колективні договори та угоди».

 

 Також у позовній заяві детально викладено деталі проведення реорганізації та звільнення Османа Пашаєва.

 

 Нагадаємо, 20 грудня 2010 року на загальних зборах профспілки «Медіафронт» було вирішено зобов'язали первинний осередок Профспілки «Медіафронт» на ЗАТ «ММЦ-СТБ» позиватися до суду на ЗАТ «ММЦ-СТБ» у зв'язку з неузгодженою реорганізацією департаменту інформаційно-аналітичного мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17738
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
osman
4849 дн. тому
Тролль ХМ, вам виднее, что "у себя на кухне в общаге"..."говорят все пассивные геи". Если у вас есть претензии к моим репортажам, можете без истерик выложить их в комментах или блогах телекритики. Я не раз ошибался, но, так и не понял, в чем ваши претензии ко мне как к репортеру.
хм
4850 дн. тому
клейма типа "троль" и прочие клейма - это единственное, в чем вы преуспели - не разобравшись развешивать ярлыки. Но просто это ни в цивилизованных странах, не нынче среди людей уже не модно. Это можете делать у себя на кухне в общаге, а людям это уже смешно и до рыгачки поднадоело. По поводу "заанализирования" до дыр, уж извините, но так говорят все пассивные геи твоей национальности на публике, а в реале, уж извини, не каждая девочка и девАчка так дает. К тебе это относится и в пересносном смысле - давно наблюдаю за тем, как ты иногда являешься народу с новостями,иногда работая по специальности,на которую ты нанимался...Нет, ну я, конечно всё понимаю, каждый , особенно на чужбине, зарабатывает как может, особенно - в период кризиса...но просто в дневное время нельзя же уж так откровенно.....
osman pashayev
4850 дн. тому
:) важаемый тролль ХМ. Я с вами полностью согласен. нанимался журналистом, поэтому и намерен вернуться туда журналистом. А на мою аналитичность прошу не нарываться, заанализиую до дыр, даже таких трусливых троллей как вы ) . Кстати цитата из служебного романа - в десятку. По образованию я бухгалтер, с высшим нархозовским качественным образованием и со знанием как современной бухгалтерии так и нового налогового кодекса. Если мне предложат место там - брошу фронтовизм с удовольствем, потом поведаю вам секреты современной телевизионной бухгалтерии
хм
4851 дн. тому
ой! фронтовик наш очнулся! почему-то в ситуации с СТБ и Пашаевым вспоминается фраза из "служебного романа": "вы, кажется, в бухгалтерии работаете?" "кажется - да?" "ну так идите и займитесь наконец своими прямыми обязанностями!"...Вечный фронтовик просто подзабыл, что на канал он вообще-то в качестве журналиста нанимался и корреспондента. Но за своей "фронтовой" деятельностью подзабыл: что это такое и для чего его наняли...Впрочем, здесь есть и другая сторона медали. Занимался всякими "фронтами" сей субъект усиленно и много намеренно. Ведь если бы пришлось по специальности хоть чуть-чуть, то пришлось бы уходить с работы по статье о профнепригодности, ведь Пашаев, как журналист - полная бездарность, тупость и безграмотность, с полным отсутствием таланта и способностей аналитически мыслить.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду