Лілія Гулей не може повернутися на посаду ведучої новин «Інтера» (ДОПОВНЕНО)

29 Грудня 2010
30673
29 Грудня 2010
09:44

Лілія Гулей не може повернутися на посаду ведучої новин «Інтера» (ДОПОВНЕНО)

30673
Лілія Гулей не може повернутися на посаду ведучої новин «Інтера» (ДОПОВНЕНО)

Ведуча телеканалу «Інтер» Ліля Гулей, яка в травні 2010 року пішла в декретну відпустку, а з липня перебувала у відпустці по догляду за дитиною, вирішила вийти на роботу раніше визначеного трирічного терміну. Але на телеканалі відмовилися повертати її на посаду ведучої, оскільки вона вийшла раніше, і наразі її посада зайнята. Натомість іншої роботи їй не запропонували, тому вона поки що не може вийти з відпустки по догляду за дитиною. Цю інформацію Лілія Гулей підтвердила ТК особисто.

 

«Замість якоїсь конкретної роботи мені запропонували тільки взяти участь у кастингах ведучої розважальної ранкової програми. Я відмовилась, оскільки все життя працювала в новинах», - сказала пані Гулей.

 

Нагадаємо, Лілія Гулей працює на  «Інтері» з 2003-го року. Спершу вона вела програму «Подробиці. Економічний огляд», потім була ведучою україномовних денних «Новин» (12:00,15:00, 18:00) та  ранкових випусків.

 

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко зазначив, що у вітчизняному законодавстві є норма тільки щодо дострокового відкликання з відпустки, хоча на практиці часто відбувається так, що людина сама може переривати свою відпустку.

 

«Щоб не виникало конфліктів, роботодавець має укладати контракт з особою, яку бере на декретне місце, не на три роки, а на період відпустки. Тепер відділу кадрів «Інтера» треба вести переговори з усіма зацікавленими сторонами, щоб забезпечити їх роботою», - сказав Роман Головенко.

 

Лариса Горська, директор ТОВ НІС (новинний продакшн телеканалу «Інтер»): «Днями ми розмовляли з Лілією. Вона висловила бажання достроково вийти з декретної відпустки. Ми не змогли запропонувати їй місце ведучої, з низки причин. По-перше, не можна міняти ведучих кожні півроку. По-друге, місце Лілії зараз зайняте іншою людиною, яку ретельно підбирали, розробляли її стиль і гардероб.

 

Але говорити про те, що ми не пропонували їй роботу - досить некоректно. Я особисто озвучила Лілії декілька варіантів на вибір - попрацювати журналістом або випусковим редактором. Також ми запропонували їй пройти кастинг на ведення ранкового ефіру «Інтера». Але Лілія від цих пропозицій відмовилася».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30673
Читайте також
15.02.2011 15:36
Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»
36 683
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
RiR
4856 дн. тому
та ніхто вашу Олю не збирався посувати. Ліля хотіла вийти на ранок, а там вже пані Панова сидить. І сидить міцно,бо не один рік "заробляла" на це місце усіма можливими способами. якою б не була Гулей ведучою, не можна так чинити з людьми! Сором і ганьба керівництву Інтера!
lu
4856 дн. тому
Лиля - не большая утрата для эфира. Посредственная внешность. Подводки тоже не блеск.
Успокойтесь
4857 дн. тому
Оля -суппер !Красавица,умница,настоящая звезда.Давно ее знаю,никогда не поверю,что она кого-то там ублажает!!!Она -профи.А Лиллллля вообще не ясно,что делает в эфире.Девушка безликая,никакая,ведущей там нет и не будет никогда.
!!!
4857 дн. тому
Да, олю б. так просто с места не сдвинуть. единственный вариант - ублажить пилипа или бадыра. но далеко не все девушки на это пойдут.
gesan
4857 дн. тому
"Та вони плюють не лише на свободу слова, а й на звичайні людські цінності. Тугі паки грошей замінили совість. Тож хочеться побажати щоб і з ними так чинили як вони з людьми. А тим хто працює на НІСі і вітається з Пилипцем, Горською та Бедіровим - мийте руки після рукостискань" Правильній совет.
Виталий
4857 дн. тому
Svitlana! Не перевирайте великую Раневскую! Это изречение она никогда не произнесла бы на вашей мове. Совет мне сходить в декрет рассмотрю. А вы, в свою очередь, ваши женские вопросы (а также распускайте праведные слюни по этому поводу) решайте на уровне компаний, а не статей в изданиях, даже профильных. А теперь мой совет Вам: езжайте в то село, откуда приехали в Киев и так дрожите за свое рабочее место в декрете. О Лилии Гулей. Обычная ведущая: не хуже и не лучше других. Может, еще результаты ее анализов станут достоянием ТК?
Rroman
4857 дн. тому
Справа тут не у відділі кадрів. Просто Пилипець, Горська та Бедіров не хочуть бачити Лілю ведучою. Бо саме ця свята трійця править бал на НІСі. Їх вчинок аморальний, хоча про моральність цензорів говорити звичайно й не доводиться. Та вони плюють не лише на свободу слова, а й на звичайні людські цінності. Тугі паки грошей замінили совість. Тож хочеться побажати щоб і з ними так чинили як вони з людьми. А тим хто працює на НІСі і вітається з Пилипцем, Горською та Бедіровим - мийте руки після рукостискань.
Stefani
4857 дн. тому
Лиля - профи, но на канале все схвачено во имя великих кормчих. Губят бизнесс и людей
florentian
4858 дн. тому
Женская логика рулит!:-)))))))))) Сама-то поняла, что комментируешь? Человек говорит: это не новость, при чем тут твоя истерика?
Svitlana
4858 дн. тому
Віталій, ви були коли-небудь у декреті? Класно піти у відпустку по догляду за дитиною, приміром з посади заввідділом, а повернутись на посаду рядового працівника? Не хочете спробувати? Тому закінчу словами Ранєвської: "Піонери, пішли в жопу!". Це щодо вашого комента :)
Виталий
4858 дн. тому
От же ж новость! Уровень местного отдела кадров.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду