Японський канал зняв телефільм про колекцію ікон Ольги Богомолець

27 Грудня 2010
17963
27 Грудня 2010
14:49

Японський канал зняв телефільм про колекцію ікон Ольги Богомолець

17963
Японський канал зняв телефільм про колекцію ікон Ольги Богомолець

Перший національний японський канал зняв телевізійний фільм про українську домашню ікону та власницю однієї з найбільших в Україні колекцій цих оберегів меценатку Ольгу Богомолець. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

20-хвилинна стрічку транслювали по японському телебаченню у циклі програм про етнічні та культурні цінності різних країн світу.

 

Як розповіла Ольга Богомолець, японські журналісти проводили зйомки в кілька етапів, детально вивчаючи особливості такого культурологічного явища, як українська домашня ікона. Разом із героїнею фільму вони побували на так званому блошиному ринку, у реставраційній майстерні та в етнопарку «Радомисльска папірня», де пані Богомолець будує музей для своєї численної колекції.

 

Ольга Богомолець зізнається, що здивована ідеєю японських телевізійників зняти фільм про українську домашню ікону. «Я тоді подумала: як це так, що японці дбають про імідж українців у світі, а ті, хто живе в Україні, інколи не те що не дбають і не думають, а роблять зовсім протилежні речі», - зазначила вона.

 

Пані Богомолець сподівається, що фільм спонукатиме японських туристів відвідати Україну.

 

Довідка:

Ольга Богомолець почала колекціонувати українські домашні ікони 15 років тому. Джерелом поповнення колекції були здебільшого «блошині» ринки. Нині її колекція налічує близько 5 тисяч екземплярів. Зібрання часто експонується. Під час виставок меценатка проводить лекції у навчальних закладах. Вона запровадила у науковий обіг термін «домашня ікона» та видала кілька книг, присвячених її вивченню.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17963
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хитрий
4861 дн. тому
це реклама Ольги Богомолець ТК цього не вкурила чи таки взяли гроші? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду