Куликов пропонує зменшити кількість каналів, а Княжицький закликає не продаватися

22 Грудня 2010
18621
22 Грудня 2010
16:51

Куликов пропонує зменшити кількість каналів, а Княжицький закликає не продаватися

18621
Куликов пропонує зменшити кількість каналів, а Княжицький закликає не продаватися

Ведучий ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV Андрій Куликов вважає, що нині в Україні функціонує забагато каналів, частина з яких виробляє неякісний телевізійний продукт. Тож він запропонував зменшити їхню кількість до п'яти-шести, а також зробити один російськомовний. Про це він сказав під час круглого столу «Медіа та влада: від цензури до Wikileaks» 21 грудня.

 

Також Андрій Куликов зауважив, що не розуміє причин скандалу з Wikileaks: «Чого з того, що вони оприлюднили, ми раніше не знали?».

 

 

 

Андрій Куликов

 

Водночас генеральний директор каналу ТВі Микола Княжицький звернув увагу на прогрес і розширення кордонів журналістики, маючи на увазі, що кожен пересічний громадянин, який опинився на місці події і має при собі камеру, диктофон чи мобільний телефон може розмістити інформацію в інтернеті і конкурувати з сучасними засобами масової інформації. Відповідно, на його думку, у майбутньому попит на професійних журналістів зросте. «Найбільша мужність журналіста сьогодні - залишатись у професії, беззастережно подавати свою точку зору, займатися розслідуваннями і не продаватись», - сказав генеральний директор каналу ТВі.

 

 

 

Микола Княжицький

 

Окрім цього учасники заходу обговорювали найактуальніші питання в трикутнику «влада - медіа - громадянське суспільство», можливості нового суспільного діалогу в Україні та подолання практики обмеження громадянських і журналістських прав.

 

 

 

Леонід Кравчук і Тарас Петрів

 

Участь у круглому столі взяли, зокрема, виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, голова правління Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка Віталій Москаленко, настоятель храму казанської ікони Божої Матері протоієрей отець Володимир, президент фундації «Суспільність» Тарас Петрів.

 

 

 

Олег Медведєв і Олександр Чекмишев

 

Наводимо резолюцію круглого столу:

 

Резолюція круглого столу «Медіа та влада: від цензури до Wikileaks»

 

Учасники круглого столу «Медіа та влада: від цензури до Wikileaks», який відбувся 21 грудня 2010 року за підсумками обговорення вважають за необхідне:

1) активізувати співробітництво в трикутнику «влада-медіа-громадянське суспільство»;

2) запровадити новий суспільний діалог задля модернізації країни;

3) припинити практику обмеження громадських і журналістських прав.

 

Учасники заходу наголошують на важливості впровадження в українській медійній системі ефективних механізмів саморегуляції. Під час дискусії щодо пріоритетів розвитку секторів телебачення, преси, нових медіа та реклами визначено надзвичайно актуальними завдання підвищення якості інформації та соціальної відповідальності ЗМІ. Медіа повинні стати рушійною силою багатьох суспільних процесів.

 

Учасники круглого столу виступили зі зверненням до президента України Віктора Януковича, в якому підкреслили, що за останні п'ять років українське суспільство підтримало утвердження цінностей демократії та плюралізму. Наразі важливими спільними завданнями для влади, медіа та громадянського суспільства є: підтримка впровадження європейських стандартів в медіа, створення Суспільного мовлення, впровадження закону про доступ до публічної інформації, реформування державних та комунальних медіа, впровадження цифрового телебачення та інших новітніх інформаційних технологій, розвиток українського сегменту мережі інтернет, вдосконалення системи підготовки і перепідготовки журналістів.

 

 

 

Учасники круглого столу

 

«Детектор медіа»

 

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18621
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
egw
4865 дн. тому
к разочарованию куликова их(общенациональных) в скором времени будет не 15 как сейчас, а 32...или не одного! цифра на подходе.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду