Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на частоти радіо «Мелодія»

15 Грудня 2010
16202
15 Грудня 2010
17:30

Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на частоти радіо «Мелодія»

16202
Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на частоти радіо «Мелодія»

Харківський окружний адміністративний суд заборонив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення вчиняти будь-які дії, пов'язані з оголошенням конкурсу на 15 частот радіомережі «Мелодія». Відповідну ухвалу суду Нацрада отримала сьогодні, 15 грудня.

 

У цей день Нацрада планувала оголосити конкурс на ці 15 радіочастот, але зняла питання з порядку денного.

 

Як повідомив на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов, суд виніс ухвалу 14 грудня на забезпечення позову АТ «Онікс» (радіо «Мелодія»), яке оскаржує відмову Нацради в продовженні ліцензії. «Зупинити дію рішення Національної ради № 1784 від 8 грудня 2010 року про відмову АТ "Онікс" у продовженні терміну дії ліцензії ... Заборонити Національній раді вчиняти будь-які дії, спрямовані на прийняття рішення про оголошення конкурсу, оголошення конкурсу, публікацію повідомлення про оголошення конкурсу та по організації конкурсу на мовлення з використанням цих частот. Ухвала підлягає негайному виконанню», - записано в документі.

 

Начальник управління правового забезпечення Нацради Михайло Пушкаренко на засіданні сказав, що завтра (16 грудня) Нацрада оскаржить цю ухвалу.

 

Як повідомляла ТК, 8 грудня Нацрада відмовила АТ «Онікс» (радіо «Мелодія») в продовженні строку дії ліцензії і вирішила виставити 15 частот у 15 містах (основа мережі) на конкурс.

 

Нагадаємо, що суд не вперше забороняє Нацраді проводити конкурс на 15 частот «Мелодії». У вересні 2009 року Нацрада анулювала ліцензію АТ «Онікс» і вирішила оголосити відповідний конкурс, але Харківський окружний адміністративний суд це заборонив. Зрештою, «Онікс» добився в суді рішення, яке зобов'язало Нацраду розглянути питання про продовження строку дії ліцензії компанії. Нацрада розглянула - і не продовжила ліцензію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16202
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду