Колектив ZIKу просить владу та міжнародні організації захистити телеканал від тиску

14 Грудня 2010
12773
14 Грудня 2010
17:28

Колектив ZIKу просить владу та міжнародні організації захистити телеканал від тиску

12773
Колектив ZIKу просить владу та міжнародні організації захистити телеканал від тиску

Телеканал ZIK заявляє, що розцінює слова голови Держкомтелерадіо України Юрія Плаксюка під час чат-конференції на сайті «Детектор медіа» 10 грудня 2010 року про «перегляд угоди Львівської ОДТРК з телекомпанією ZIK, яка мовить у прайм-таймі з 21:00 до 24:00 на Львівській ОДТРК» як чергову спробу тиску на телеканал, тепер не лише з боку місцевої влади, яку в регіоні представляє голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль, але й Держкомтелерадіо. Про це йдеться у офіційній заяві, яку ТК отримала від прес-служби телеканалу.

 

На каналі переконані, що рішення Плаксюка пов'язане з публічними заявами керівництва ZIKу про тиск на телеканал з боку голови Львівської ОДА Василя Горбаля.

 

«Нам по суті сформульовано ультиматум: або ліквідація, або цензура. Пан Горбаль особисто мені заявив, що при бажанні він би міг усунути ZIK із ефірного мовлення за півдня перемовин з відповідальними особами у столиці», - розповів генеральний продюсер телеканалу Дмитро Добродомов.

 

Колектив телеканалу ZIK звертається до вищого керівництва держави та міжнародних організацій із проханням втрутитися у цю ситуацію та унеможливити розвиток подібних дій щодо телеканалу, який має усі законні підстави виходи в ефір, що доводять відповідні документи.

 

«Нам незрозуміла така поведінка керманича області та голови Держкомтелерадіо, яку ми розцінюємо як тиск на журналістів телеканалу ZIK, який намагаються позбавити ефірного мовлення. Якщо подібного роду тиск не припиниться, а телеканал таки спробують викинути з ефіру, ми змушені будемо захищатися усіма доступними, але законними методами. Журналісти телеканалу готові вдатися до акцій протесту та звертатимуться за підтримкою до своїх телеглядачів, правозахисних організацій та журналістів інших ЗМІ», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, ZIK - це новий логотип телерадіокомпанії «Міст ТБ. Компанія переоформила ліцензію, у тому числі у зв'язку зі зміною логотипа, ще в січні 2010 року. «Міст ТБ» володіє ліцензією на ефірне мовлення з використанням 12 ТВК у Львові загальним обсягом 4 години на добу (не в прайм-тайм, а з 04:00 до 06:00 і з 12:00 до 14:00 у будні та з 02:00 до 06:00 у вихідні). Ще 4 години на добу на цій частоті комунальна телекомпанія «Львів-ТБ» (з 06:00 до 08:00 і з 14:00 до 16:00 у будні та з 06:00 до 08:00 і з 00:00 до 02:00 у вихідні), а більшість часу (16 годин) належить Львівській ОДТРК. «Міст ТБ» має угоду з Львівською ОДТРК, відповідно до якої мовить у прйм-тайм.

 

У листопаді 2009 року на ЛОДТРК стався конфлікт, оскільки мовники не змогли узгодити між собою ефірний час.

 

Повністю текст заяви ZIK можна прочитати тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12773
Читайте також
18.11.2010 16:24
Василь Плахтій, газета «Експрес»
47 824
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
televiziynik
4853 дн. тому
Нахабство та примітивність Добродомова просто не має меж. Певно він страждає на амнезію, якщо не пам"ятає як у листопаді минулого року його шеф П.Димінський виклав на ютубі записи " чесних та прозорих переговорів " про здачу 12- каналу Я.Климовичем за гроші та працевлаштування його недолугого синочка. В результаті з"явилися угоди, за якими Климович віддав у суборенду ефірний час у прайм-тайм, ефірну апаратну та цілий будинок на території телерадіокомпанії, генебно здавши, точніше продавши інтереси 400 працівників державної телерадіокомпанії. А тепер нам горстка димінівських наймитів намагається розповідати про якийсь тиск чи порушення закону! Зрозуміло, закінчилися вибори, а разом з ними гроші та інтерес до телезамовлень, в ефірі йдуть одні лише повтори. А скандал, як відомо, найкращий спосіб підтримати рейтинг. Дивує інше - чому Держтелерадіо доручає розібратися із сумнівними оборудками Климовича його наступнику, а не прокуратурі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду