КНМП про затримання Найєма: суспільство має спонукати міліцію відмовитися від ксенофобії

14 Грудня 2010
10489
14 Грудня 2010
14:49

КНМП про затримання Найєма: суспільство має спонукати міліцію відмовитися від ксенофобії

10489
КНМП про затримання Найєма: суспільство має спонукати міліцію відмовитися від ксенофобії

Київська незалежна медіа-профспілка вважає, що затримання  репортера і телеведучого  Мустафи Найєма є «ненормальною і має ознаки ксенофобії», а також закликає суспільство  дати належну оцінку діям міліції і спонукати її відмовитися від політики ксенофобії.. Про це повідомляє прес-служба КНМП.

 

«Міліція звернула на нього увагу  не через його професійну діяльність, а  через східний тип обличчя або як на "лицо кавказской национальности". Якби не приналежність затриманого до професії журналіста, можна з певністю  стверджувати, що згаданий  інцидент не дістав би такого розголосу», - йдеться у заяві.

 

КНМП припускає, що затримання громадян лише через їхню специфічну зовнішність сьогодні стало звичним у діяльності міліції. За словами голови Комітету КНМП Юрія Луканова, такі підходи в міліції склалися, бо «дехто протиставляє національні меншини титульній нації і намагається роздмухати між ними ворожнечу. Лунають хамські гасла як на адресу меншин, так і на адресу титульної нації. Це вигідно політикам-шахраям і не вигідно суспільству. Якщо журналісти викриватимуть такі дії, то нам вдасться зберегти міжнаціональний мир в країні».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10489
Читайте також
15.12.2010 14:16
Азад Сафаров, для «Детектор медіа»
14 186
15.12.2010 10:35
Андрій Михайлик, для «Детектор медіа»
14 652
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Але
4879 дн. тому
Ви так пишете, ніби ксенофобія — це погано. А це далеко не аксіома.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду