Родина телеоператора Коусо, вбитого разом з Процюком, подасть до суду на Іспанію

3 Грудня 2010
17121
3 Грудня 2010
12:50

Родина телеоператора Коусо, вбитого разом з Процюком, подасть до суду на Іспанію

17121
Родина телеоператора Коусо, вбитого разом з Процюком, подасть до суду на Іспанію

Родина іспанського телеоператора Хосе Коусо, який загинув разом з українським колегою Тарасом Процюком у Багдаді у 2003 році, збирається подати до суду на представників влади Іспанії. Про це повідомляє інформаційне агентство «Мост-Харьков» з посиланням на «The Guardian».

 

За словами Хав'єра Коусо, брата загиблого оператора, таке рішення прийняла його сім'я після публікації на сайті WikiLeaks, у якій ідеться про те, що США тиснули на Іспанію для закриття справи проти трьох американських солдат, які вбили журналістів.

 

«Ми завжди знали, що іспанський уряд потурав США, але тепер я ставлю собі питання: що ж сталося з нашим суверенітетом?», - коментує Хав'єр Коусо.

 

Нагадаємо, 8 квітня 2003 року американські танкісти в Іраку обстріляли готель «Палестина» в Багдаді, що був базою для більшості журналістів. Тоді загинули іспанець Хосе Коусо, телеоператор каналу «Телесінко», й українець Тарас Процюк, телеоператор агентства Reuters, і були тяжко поранені ще троє працівників Reuters.

 

У травні 2008, розглядаючи справу проти американських військових, Національний суд Іспанії вирішив, що для звинувачення недостатньо свідчень і є підстави вважати, що іспанський журналіст загинув унаслідок бойових дій, а не свідомого вбивства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду