Кіра Муратова отримала спеціальний приз кінофестивалю у Вірменії за фільм «Мелодія для шарманки»

29 Листопада 2010
16821
29 Листопада 2010
11:14

Кіра Муратова отримала спеціальний приз кінофестивалю у Вірменії за фільм «Мелодія для шарманки»

16821
Кіра Муратова отримала спеціальний приз кінофестивалю у Вірменії за фільм «Мелодія для шарманки»

Спеціальний приз Союзу кінематографістів Вірменії на шостому Міжнародному фестивалі фільмів для дітей та юнацтва у Єревані отримав фільм Кіри Муратової «Мелодія для шарманки». Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Фестиваль організований Фондом імені Ролана Бикова. Оцінювало роботи доросле і дитяче журі у трьох номінаціях.

 

Кращим повнометражним ігровим фільмом, на думку дітей, стала картина «Лист королю», режисер Пітер Вергофф (Нідерланди). Кращим повнометражним анімаційним  фільмом признали стрічку «Артур та помста Урдулака», режисер Люк Бессон (Франція), а  переможцем з-поміж короткометражних анімаційних стрічок стала «Пудя» Софії Кравцової (Росія). А от доросле журі визнало кращим повнометражним ігровим фільмом картину «Гаруда у моєму серці» режисера Іфа Ісфансія (Індонезія), а в номінації  «Кращий повнометражний анімаційний фільм» перемогла стрічка російського режисера Гаррі Бардіна «Гидке каченя». Ця ж картина отримала і гран-при фестивалю.

 

Також дитяче журі обрало переможцями номінації «Я маю права» іранський фільм «Час кохати» та італійський «Звуки з темряви». Натомість доросле журі у цій номінації надало перевагу  фільму «Часи і вітри» турецького режисера Реха Ердема.

 

Нагадаємо, цього ж року «Мелодія для шарманки» була визнана кращим фільмом країн СНД і Балтії та отримала «Ніку».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16821
Теги:
Читайте також
07.06.2018 13:17
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 034
07.11.2009 08:45
«Зеркало недели»
22 561
06.07.2009 12:41
Любов Журавльова, «Дзеркало тижня»
34 550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду